Lionel Messi laukoi upean maalin ja nousi Cristiano Ronaldon rinnalle

Messi ja Ronaldo ovat tehneet yhtä monta maalia Euroopan suursarjoissa.

Lionel Messi on tehnyt tällä kaudella 15 maalia Ranskan pääsarjassa.

Jalkapallon supertähtien Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kamppailu aikansa ykköspelaajan tittelistä on kallistumassa entistä selvemmin Messin suuntaan. Viimeisin askel nähtiin sunnuntaina, kun Paris Saint-Germain kaatoi Ranskan liigan kärkiottelussa Lensin lukemin 3–1.

Messi, 35, ja Ronaldo, 38, loistivat jalkapallon tähtitaivaalla vuosikaudet muita kirkkaammin, ja kaksikko on takonut sellaisen määrän maaleja, että kukaan ei tule pitkään aikaan – jos koskaan – yltämään samaan.

Ronaldo oli ennen sunnuntaita tehnyt eniten maaleja Euroopan viidessä suurimmassa sarjassa eli Englannissa, Espanjassa, Saksassa, Italiassa ja Ranskassa.

Sunnuntaina Messi teki PSG:n 3–0-maalin Lensia vastaan ja nousi Ronaldon rinnalle 495 maalilla. Maali oli Messille 15. tämän kauden sarjassa. Maalisyöttöjä hänellä on 14.

Messin maali oli upean yhteistyön tulos. Hän karkasi vartijaltaan ja syötti Kylian Mbappélle. Tämä jatkoi pallon kantapäällään Messin juoksulinjalle, ja argentiinalainen laukoi pallon alakulmaan.

PSG kasvatti voiton ansiosta eron sarjakakkosena olevaan Lensiin yhdeksään pisteeseen. Pelaamatta on seitsemän ottelua.

Ronaldo on tehnyt maalinsa kolmessa eri sarjassa, Messi kahdessa. Ronaldon maalit syntyivät 626 ottelussa, Messin 572 ottelussa. On vain ajan kysymys, milloin Messi ottaa ennätyksen omiin nimiinsä.

Messi on muutenkin kaksikon välisessä vertailussa niskan päällä. Hänellä on seitsemän maailman parhaalle jaettavaa kultaista palloa, Ronaldolla viisi.

Molemmilla on yksi maanosan mestaruus, mutta Messi johdatti joulukuussa Argentiinan maailmanmestariksi.

Ronaldon on lisäksi ollut hankala löytää pelipaikkaa Euroopan huippusarjoista, ja hän pelaa tällä hetkellä Saudi-Arabiassa A-Nassrin riveissä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut