VaLePa voiton päässä miesten lentopallokullasta – ”Tänään tunnetilat vaihtelivat laidasta laitaan”

Finaalisarja saattaa ratketa tiistaina Sastamalassa.

VaLePa saattaa päästä juhlimaan lentopallon SM-kultaa Sastamalassa.

STT

VaLePa kukisti lauantaina lentopallon miesten Mestaruusliigan kolmannessa loppuottelussa Akaa-Volleyn 3–0 ja johtaa näin finaaleja voitoin 3–0.

Mestaruus on katkolla tiistaina Sastamalassa.

”Hyvä joukkue löytää keinot voittaa. Pysyimme rauhallisina emmekä antaneet sähläysten pysyä mielessä. Nyt on tärkeintä pitää ajatus kasassa”, korosti 20 pistettä koonnut Urpo Sivula.

Sivula pelaa VaLePassa viidettä kauttaan. Keväällä 2016 joukkue hävisi Tiikereille finaalit 0–3, mutta Sivula ei pystynyt pelaamaan juuri lainkaan. Kolmena seuraavana vuonna 2017–2019 VaLePa otti mestaruuden voitoin 4–0 eli pelaavassa kokoonpanossa ollessaan Sivulan saldo finaaleissa on 15 voittoa ilman tappioita.

”Toivottavasti katkaistaan sarja tiistaina. Pään pitää pysyä kasassa, peli ei ole helppoa vaikka siltä näyttäisi”, Sivula sanoi.

Sivulalla riittänee kiireitä toukokuussa, kun jääkiekon MM-kisahuuma valtaa Tampereen. Sivula on osakkaana pienessä keskustahotellissa ja turisteja riittää.

”Voisin auttaa bisnestä korkeintaan pihaa haravoimalla, muuhun eivät taidot riitä”, Sivula vakuutti.

VaLePa sai jokaisessa erässä aikaan pitkän syöttöputken, mikä söi Akaa-Volleyn hyökkääjien itseluottamusta. VaLePan Karli Allik oli perjantain tyyliin erinomainen.

Urpo Sivula sai kehut

VaLePa on seitsemästä aiemmasta mestaruudestaan juhlinut vain yhtä kotisalissaan Sastamalassa.

Ensimmäinen mestaruus tuli vuonna 2012 Salossa. Silloin Akaa-Volleyn nykyinen päävalmentaja Olli Kunnari teki 37 pistettä. Lauantaina Akaa-Volleyn neljä pelannutta yleispelaajaa saivat kokoon yhteensä 21 pistettä.

”Perjantain peli oli molemmille joukkueille raskas. Tänään tunnetilat vaihtelivat laidasta laitaan, mutta paketti pysyi paremmin kasassa meillä. Upi (Sivula) pelasi loistavan pelin”, analysoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

VaLePan kokeneista pelaajista mestaruus puuttuu vain libero Eetu Pennaselta. Hän oli lauantaina loistavalla pelipäällä, onnistuneiden vastaanottojen prosentti oli huikea 81.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut