Rallitähti Craig Breen on kuollut rajussa ulosajossa

Craig Breen ajoi rajusti ulos Kroatian rallin testeissä.

Craig Breen kuvattuna vuonna 2018.

| Päivitetty

Rallikuski Craig Breen on kuollut Kroatiassa testiajoissa sattuneessa ulosajossa. Breenin talli Hyundai Motosport vahvisti Breenin kuolleen onnettomuudessa.

Onnettomuus sattui Zagrebin pohjoispuolella sijaitsevassa Loborin kylässä kello 12.40. Breenin ohjaama auto suistui oikealle kääntyvässä mutkassa hieman ulos tieltä ja törmäsi puiseen aitaan, joka tunkeutui sisään autoon vasemmasta etukulmasta.

Breen kuoli onnettomuudessa välittömästi. Kakkoskuljettaja James Fulton ei loukkaantunut.

”Hyundai Motorsport lähettää mitä syvimmät osanotot Craigin perheelle, ystäville ja faneille”, tallin tiedotteessa todetaan.

Kroatialaislehti 24Sata on julkaissut verkkosivuillaan valokuvia Breenin Hyundaista, joka on pahasti vahingoittuneena tien sivussa. Kuvissa näkyy myös hälytysajoneuvoja.

Breenin oli tarkoitus ajaa Hyundailla osa MM-sarjan kilpailuista. Toinen tallin vakituisista kisakuskeista on suomalainen Esapekka Lappi.

Breenin ohjaama auto suistui oikealle kääntyvässä mutkassa hieman ulos tieltä ja törmäsi puiseen aitaan.

Irlantilainen Breen oli kuollessaan 33-vuotias. Hän ajoi rallin MM-sarjassa vuosikausia ja nousi palkintokorokkeelle kahdeksan kertaa.

Breen oli osallisena kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa myös vuonna 2012. Tuolloin Italiassa Targa Florio -rallissa hänen kartanlukijansa Gareth Roberts kuoli rajussa törmäyksessä.

Kroatian MM-ralli alkaa ensi perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut