Titta Keinänen kamppaili Pohjoismaiden ja Baltian mestariksi – Poriin hyviä ja huonoja uutisia Göteborgista

Keinäsen vastustajat eivät saaneet yhtäkään pistettä tatamilla.

Eurassa varttuneen Titta Keinäsen mitalikokoelma täydentyi kultaisella värillä viikonloppuna. Arkistokuva Satakunnan urheilugaalasta neljän vuoden takaa.

Suomen huippukarateka Titta Keinänen sai kultaisen mitalin kaulaansa ottelukaraten Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskisoissa Ruotsin Göteborgissa lauantaina.

Yli 68-kiloisten naisten sarjassa kamppaileva Keinänen, 29, rökitti ensin välierä­ottelussaan virolaisen Elizaveta Obraztsovan 9–0 ja sinetöi mestaruutensa kukistamalla loppuottelussa ruotsalaisen Lisa Bjermqvist Rasmussonin 1–0.

”Iso kiitos tiimille ja läheisille tuesta silloin kun sujuu ja ei suju”, Keinänen kirjoitti Instagram-sivullaan.

”Tänään sujui.”

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Keinäsen lisäksi vain yksi toinen suomalainen, alle 84-kiloisten miesten sarjassa kilpaileva Björn Kulovuori, ylsi Pohjoismaiden ja Baltian mestariksi.

Mitalitaulukossa Suomi oli viides, kun pisimmän korren vei 14 kultamitalia kahminut Tanska. Myös Ruotsi, Latvia ja Liettua pärjäsivät Suomea paremmin.

Suomalaisten mitalitalkoissa oli myös porilaisväriä, sillä Porin Kamppailu­-urheilu­keskuksen nouseva lupaus Mevlüde Sargin kirkasti viimevuotisen pronssinsa voittamalla nyt hopeaa alle 55-kiloisten naisten sarjassa.

Sarginin hopeamitaliin vaadittiin kaksi voittoa, kunnes finaalissa Liettuan Gabriele Marozaite nappasi mestaruuden pistein 2–0.

Sarjassa olisi kilpaillut myös Porin Kamppailu-­urheilu­keskuksen Venla Karttunen, mutta sen suunnitelman pilasi juuri turnauksen alla puhjennut kuumetauti.

Kuume iski myös Porissa harjoittelevaan Aaro Tuomiseen, joka edustaa vantaalaista Sportskarate-­seuraa ja jonka piti kilpailla kultamitalisti Kulovuoren sarjassa Ruotsissa.

”Harmittaa kyllä nämä sairastelut, kun niitä on riittänyt koko porukalla tällä kaudella jo useampia”, Porin Kamppailu-­urheilu­keskuksen urheilukaraten päävalmentajana toimiva Janne Karttunen kommentoi.

Porilaisista myös Sami Järvenpää pääsi kilpailemaan mitalista alle 18-vuotiaiden miesten yli 76 kilon sarjassa, mutta pronssiottelu tanskalaista Simon Grønlund Kjærgaardia vastaan päättyi 0–2-tappioon.

Euralaiskarateka Elina Lehtonen sen sijaan saavutti pronssimitalin alle 68-kiloisten naisten sarjassa, vaikka karatekan ainoaksi otteluksi jäi 0–1-häviö tanskalaista Line Zacho Knudsenia vastaan.

Suomeen tuli myös ottelukaraten pronssia sekä miesten että naisten joukkuesarjoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut