Jutta Rantala sinetöi Slovakian tappion – Helmarit voittanut kaikki ottelunsa tänä vuonna

Päävalmentaja Salorannan mukaan Helmarit on ottanut askeleita eteenpäin. Kansojen liigan lohkot arvotaan toukokuun alussa.

Jutta Rantala teki Suomen 2–0-osuman Slovakiaa vastaan maanantaina. Arkistokuva.

STT

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on pelannut tänä vuonna viisi ottelua ja voittanut ne kaikki. Tuorein voitto tuli maanantaina Slovakiasta maalein 2–0.

Suomi siirtyi Senecissä pelatussa maaottelussa avauspuoliajalla johtoon, kun Slovakian Diana Lemešová ohjasi pallon omaan maaliin. Toisella puoliajalla Euran Pallon kasvatti Jutta Rantala vei Helmarit 2–0-johtoon viimeistelemällä maalin edestä Emma Koiviston syötöstä.

”Oli täysin ansaittu voitto ja kaiken kaikkiaan hieno suoritus”, Suomen päävalmentaja Marko Saloranta iloitsi.

Suomi kohtasi Slovakian Senecissä myös viime perjantaina, ja tuolloin tuloksena oli Helmarien 1–0-voitto.

”Siinä pelissä löytyi tuloksen takaa paljon toivomisen varaa. Nyt olimme ensimmäisestä minuutista lähtien tosi aggressiivisia, kun heillä oli pallo. Emme antaneet vastustajalle oikein edes saumaa lähteä hyökkäyksiin”, Saloranta sanoi.

Helmarien yhteismaaliero kuluvan vuoden viidestä maaottelusta on peräti 19–1, kun vastassa olivat helmikuussa Kroatia, Unkari sekä Romania ja nyt huhtikuussa Slovakia kahdesti.

Saloranta nostaa esille myös marraskuun kaksi Wales-ottelua, joista tuloksena oli tasapeli ja voitto. Otteluista toinen oli epävirallinen maaottelu.

”Paljon on ollut hyvää näissä seitsemässä ottelussa, vaikka Slovakia-otteluista ensimmäinen ei ollut meiltä pelillisesti samalla tasolla muiden kanssa. Steppejä on otettu eteenpäin”, Saloranta sanoi.

Päävalmentaja kehui niin joukkueensa puolustus-, hyökkäys- kuin erikoistilannepelaamistakin.

Helmareita odottaa syksyllä käynnistyvä Kansojen liiga, jonka lohkoarvonta on toukokuun alussa. Suomi on naisten Kansojen liigassa toiseksi korkeimmalla tasolla eli B-liigassa.

Ennen Kansojen liigan käynnistymistä Suomi pelaa heinäkuussa kaksi maaottelua, joiden vastustajat eivät ole vielä tiedossa. Salorannan mukaan luvassa on kuitenkin ”kaksi tosi kovaa peliä”.

Vastaan halutaan A-liigan maita eli vastustajia Euroopan 16 parhaan joukosta.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 10.4. kello 19.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut