Porilaislähtöisen Veera Kuosmasen TPS päätti tappiottoman kautensa mestaruusmaaliin – Classic-kapteenin ura sai hopeisen lopun: ”Tästä pitää olla ylpeä”

Uransa lopettanut Classicin kapteeni Alisa Pöllänen piti hopeaa kirkkaimpana hopeisista mitaleista. TPS joutui kauden 31:nnessä ottelussa ensimmäistä kertaa edes jatkoajalle.

TPS:n joukkueessa pelaava porilaislähtöinen Veera Kuosmanen on Suomen mestari! Laura Rantasen maali käynnisti TPS:n mestaruusjuhlat.

Lempäälä

Classicin naiset olivat lauantaina selvästi lähimpänä voittoa naisten salibandyliigan finaalisarjan neljästä kohtaamisesta kauden kaikki 31 otteluaan voittanutta Turun Palloseuraa vastaan, mutta voittoa ei tullut jatkoerässäkään.

Sitä oli pelattu hieman vajaat yhdeksän minuuttia, kun Laura Rantanen päätti 6–5-voittomaalilla finaalisarjan ja Classic-kapteeni Alisa Pölläsen uran.

"Pelasimme sarjan parhaan pelimme. Piti olla selkä seinää vasten, kun tähän päästiin. Jo aiemmin olisi pitänyt pelata tällä tasolla. Toki TPS ansaitsi mestaruutensa ja näytti kaikille muille seuroille mallia mihin pitää pyrkiä”, Pöllänen analysoi.

Pöllänen keskittyy jatkossa siviilitöihinsä veturinkuljettajana.

"Päätöstä lopettaa on kypsytelty pari kautta ja lopullisesti se päätös tehtiin, kun mitali varmistui. Pelin jälkeen sanoinkin kaikille että tästä pitää nyt olla ylpeä, sillä ei mitalia ole jokaisella tytöllä”, Pöllänen sanoi.

Lue lisää: Veera Kuosmanen, 18, tekee kaikkensa, jotta nousisi salibandyn huipulle – Karhujen kasvatti jätti Porin jo ylä­koulu­ikäisenä eikä kadu sitä yhtään

Lue lisää: Satakunta voi saada uusia salibandyn Suomen mestareita tänä keväänä

Lue lisää: Karhujen kasvatti pääsee taistelemaan Suomen mestaruudesta mielettömässä voittoputkessa

Milla Nordlund oli päättyneellä kaudella suorastaan naurettavan ylivoimainen niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin. Lauantaina Nordlund viimeisteli TPS:n kolmannen maalin.

Viides maali nosti Classicin johtoon alle viisi minuuttia ennen loppua. Tuo johtoasema piti kuitenkin vain 13 sekuntia.

Classicin kokenut kapteeni Alisa Pöllänen lohdutti joukkuetovereitaan. Ottelu oli Pölläsen komean uran viimeinen.

Päävalmentaja Jarkko Rinne oli joukkueen terveystilanne huomioiden iloinen lauantain suorituksesta. Esimerkiksi hyökkääjänä suurimman osan ottelusta pelanneen Suvi Hämäläisen nilkka teipattiin vahvasti ennen ottelua.

TPS pakotettiin ensimmäisen kerran tällä kaudella pelaamaan yli 60 minuuttia.

"TPS oli alusta alkaen kova joukkue näissä finaaleissa. Pitää nyt olla tyytyväinen että edes päätettiin kausi hyvällä pelillä”, Rinne sanoi.

Päävalmentaja jatkanee

Rinne jatkanee ensi kaudellakin päävalmentajana, mutta nimeä ei vielä ole papereissa.

"Kun kausi alkoi, niin en tuntenut joukkuetta eikä se minua. Emme pelanneet täydellistä runkosarjaa, mutta varmasti aika hyvin. Kehityimme kauden mittaan”, Rinne tiivisti.

Mestaruuden voittaminen ilman tappioita ei ole täysin poikkeuksellista. Classicin naiset voittivat kaudella 2016–2017 kaikki 29 otteluaan. Samalla kaudella Classic juhli myös miesten kultaa.

Naisten lentopallossa LP Viesti voitti kahdella kaudella peräkkäin kaikki ottelunsa 2009–2011, kaikkiaan tasan 100 liigaottelua peräkkäin.

Hopeamitalit eivät lievittäneet Classic-pelaajien harmitusta katkeran tappion jälkeen.

TPS nosti mestaruuspokaalia toisena perättäisenä vuotena.

Paikan päälle saapuneet vieraskannattajat saivat todistaa mustavalkoisia mestaruusjuhlia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut