Porilaisten kultahaaveet eivät toteutuneet – Ruotsi piti pintansa

Suomen kohtaloksi koitui ensimmäisen puoliajan loppu.

Narukerän kasvatti ja Suomen kapteeni Samuli Helavuori ei päässyt karkuun Ruotsin Victor Spangbergiltä.

Ruotsi voitti Suomen jääpallon miesten MM-turnauksen loppuottelussa kotikentällään Växjössä 3–1.

Suomen 1–1-tasoitusmaalin laukoi avauspuoliajalla Teemu Määttä.

Suomen kohtaloksi koitui ensimmäisen puoliajan loppu. Ruotsin vei ensin 42. minuutilla 2–1-johtoon Joel Broberg. Pari minuuttia myöhemmin Christoffer Edlund lisäsi kotijohdon 3–1:een, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Suomen paras pelaaja oli hienoihin torjuntoihin venynyt maalivahti Kimmo Kyllönen. Ruotsin ykkönen oli sen avausmaalin laukonut Martin Landström.

”Tämä oli vauhdikas ottelu”, Landstöm kertoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

Ruotsi ansaitsi voittonsa, sillä se loi maalintekotilanteita Suomea huomattavasti enemmän. Vaikka Suomi oli takaa-ajaja, lopussa Ruotsi sai sen verran paljon tilanteita, että numerot olisivat voineet repsahtaakin ilman Kyllösen torjuntuja.

MM-alkusarjassa Suomi ja Ruotsi pelasivat 2–2-tasapelin.

Suomen joukkueessa pelasivat Narukerän Eero Paavola sekä Ruotsissa pelaavat porilaiskasvatit Jussi Aaltonen, Samuli Helavuori ja Jaakko Hyvönen.

A-ryhmän MM-turnaus järjestettiin ensi kertaa sitten vuoden 2019. Suomi on voittanut maailmanmestaruuden kerran, vuonna 2004 Ruotsissa Västeråsissa.

Aiemmin päivällä Ruotsi murskasi Suomen naisten MM-loppuottelussa 15–0. Ruotsin joukkueesta Tilda Ström laukoi kuusi maalia.

Ruotsi oli naisten finaalissa pelinopeudessa paljon Suomea edellä. Se hankkiutui loppuottelun puolivälissä tauolla 6–0-johtoon.

MM-turnauksen alkusarjassa Ruotsi oli voittanut Suomen 6–0.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut