Euralaislähtöiselle karatekalle Titta Keinäselle iloinen urheilu-uutinen: ”Elämä onneksi yllätti tällä kertaa positiivisesti”

Euroopan parhaimmat karatekat ottavat toisistaan mittaa Puolassa 22.–23. kesäkuuta. Yksi heistä on Titta Keinänen.

Titta Keinänen pääsee tavoittelemaan harvinaista mitalia tänä kesänä.

Euralaislähtöinen karateka Titta Keinänen pääsee osallistumaan Euroopan olympiakomiteoiden järjestämiin Euroopan kisoihin Puolassa tänä kesänä.

Keinänen, 29, tulee kilpailemaan yli 68-kiloisten naisten sarjassa, jossa on yhteensä vain kahdeksan osallistujaa, kaikki Euroopan parhaimmistoa.

Valinta yllätti urheilijan.

”Rehellisyyden nimissä oletin viimeisten kisojen tulosten perusteella, ettei paikkaa minulle auennut, enkä ruvennut mahdollisuuksia enää selvittämään”, Keinänen kirjoitti Instagram-sivullaan keskiviikkona.

”Elämä onneksi yllätti tällä kertaa positiivisesti”, hän jatkoi.

Euroopan kisoja järjestetään neljän vuoden välein. Ensimmäiset nähtiin Azerbaidžanissa vuonna 2015 ja toiset Valko-Venäjällä vuonna 2019.

Nyt estradina toimii Puolan toiseksi suurin kaupunki Krakova, jossa kilpailut alkavat 21. kesäkuuta ja päättyvät 2. heinäkuuta. Karatekat kamppailevat 22.–23. kesäkuuta.

Keinäselle kyseessä on toinen kerta Euroopan kisoissa. Valko-Venäjältä hän palasi pronssimitali kaulassaan Suomeen neljä vuotta sitten.

Kaikkiaan Suomi on onnistunut voittamaan Euroopan kisojen historiassa vasta neljä mitalia. Skeet-ampuja Marko Kemppainen juhli pronssia Azerbaidžanissa, ja nyrkkeilijä Mira Potkonen sekä telinevoimistelija Emil Soravuo saavuttivat kultamitalit Valko-Venäjällä.

Mitalitaulukon ylivoimainen ykkönen on Venäjä.

Euroopan kisoissa nähdään vaihteleva ja monipuolinen lajivalikoima. Puolassa kattaus on laajempi kuin koskaan aikaisemmin, sillä mitaleja jaetaan jo 26 eri urheilulajissa; Azerbaidžanissa lajeja oli 20 ja Valko-Venäjällä 15.

Osa lajeista kuuluu myös Pariisin ensi vuoden kesäolympialaisten valikoimaan, ja Euroopan kisoista on mahdollista raivata tietään viiden renkaan kilpailuja kohti.

Keinäsen laji eli karate ei kuitenkaan Pariisin olympialaisten valikoimaan kuulu, sillä Tokion vuoden 2021 kesäolympialaisissa debyyttinsä tehnyt laji putosi saman tien kisojen lajivalikoimasta pois.

Keinänen nähdään pian myös karaten Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskisoissa, jotka pidetään Ruotsin Göteborgissa 7.–9. huhtikuuta.

Satakuntalaisista Göteborgin naisten tatamilla kamppailevat myös Euran Karateseuran Elina Lehtonen alle 68-kiloisissa sekä Porin Kamppailu-urheilukeskuksen Venla Karttunen ja Mevlüde Sargin alle 55-kiloisissa.

Kisaamassa on myös Porissa opiskeleva Aaro Tuominen, joka edustaa vantaalaista Sportskarate-seuraa ja kamppailee alle 84-kiloisten miesten sarjassa.

Lisäksi alle 18-vuotiaiden miesten yli 76-kiloisten sarjassa ottelee Porin Kamppailu-urheilukeskuksen Sami Järvenpää.

Artikkelia päivitetty 30.3. kello 15.21. Lisätty tieto Sami Järvenpään osallistumisesta karaten Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskisoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut