Urheiluliitto siunasi ensimmäiset edustuspaikat MM-Budapestiin – Murto, Mäkelä, Lehikoinen, Vainio ja Ojala ovat näyttönsä antaneet

Yleisurheilun MM-joukkueen seuraavat valinnat tehdään kesäkuun alussa.

Wilma Murto pääsee kilpailemaan seiväshypyn maailmanmestaruudesta elokuussa.

Urheiluliitto valitsi keskiviikkona ensimmäiset urheilijat yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin. Joukkueeseen nimettiin maratoonari Alisa Vainio, aitajuoksija Viivi Lehikoinen, seiväshyppääjä Wilma Murto, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja kilpakävelijä Aleksi Ojala.

”Pääsimme ensimmäisessä valinnassa nimeämään MM-joukkueeseen viisi urheilijaa, jotka ovat valintajärjestelmän mukaisesti saavuttaneet kisoihin vaadittavan suoran tulosrajan annetussa aikaikkunassa”, General Manager Jani Tanskanen avasi valintoja Urheiluliiton tiedotteessa.

Myös keihäänheittäjä Lassi Etelätalo on selvittänyt tulosrajan, mutta keihäsvalinnat tehdään myöhemmin. Lajissa on todennäköisesti enemmän valintakelpoisia urheilijoita kuin maapaikkoja.

”Lajeissa, joissa valintakelpoisia urheilijoita voi olla enemmän kuin maakohtaisia urheilijapaikkoja, suurin painoarvo asetetaan arvioidulle menestysnäkymälle sekä vuoden 2023 tuloksille”, Tanskanen selvitti.

Yleisurheilun MM-joukkueen seuraavat valinnat tehdään kesäkuun alussa.

Budapestin kisat järjestetään 19.–27. elokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut