Lukon unelma elää – Julius Mattila hiljensi HIFK:n fanit ja lykkäsi ratkaisua ainakin vuorokaudella

Lukko haki arvokkaan vierasvoiton Stadista ja kavensi puolivälieräsarjan 3–1:een.

Lukon Julius Mattila iski voittomaalin ohi hyvin pelanneen Roope Taposen.

HIFK–Lukko 1–2 je.

Lukon ykkössentteri Julius Mattila piti huolen, että Äijänsuon jäähallissa pelataan lauantaina. Mattilan jatkoerämaali ajassa 70.24 toi Lukolle voiton HIFK:sta.

Ottelusarja ehti mennä toivottoman hankalaan tilanteeseen Lukon kannalta, mutta kavennus 1–3:een antaa annoksen uutta energiaa.

Jatkoerän maali oli tuloillaan IFK:lle, mutta Lukon Josh Kestner ja Mattila pääsivät ylivoimahyökkäykseen, joka ratkaisi illan täpötäydessä jäähallissa (8 200 katsojaa).

”Ollaan koetettu katsoa tuloksen taakse ja uskoa omaan tekemiseen. Parhaimmillaan ollaan pelattu erinomaista jääkiekkoa, mutta onnetar on antanut melkoista pajunköyttä”, Mattila sanoi ja hörppi palautusjuomaa.

”Tämä oli ensimmäinen ja työ jatkuu huomenna, emmekä todellakaan ole valmiita.”

Vaikka IFK aloitti jatkoerän vahvasti, näki Mattila otteen olleen heidän hallussa.

”Sitten saatiin pieni vastaisku, ja hyvä näin.”

Mattila vakuutti, että joukkueen usko kesti koko ajan, ja sen näki myös korkealle katsomoon. IFK ei todellakaan saanut vastaansa antautunutta Lukkoa – ei siinäkään vaiheessa, kun kotijoukkue siirtyi 1–0-johtoon.

Ottelu sai Lukon kannalta murskaavan alun.

Pelaajien uskoa koeteltiin, kun maalivahti Artjom Zagidulin potki avausmaalissa kiekon omaan maaliinsa.

Jesse Seppälän läpiajo enteili maalia, mutta vasta Zagidulin viimeisteli sen. Ja pahinta Lukon kannalta, että näin on käynyt aiemminkin tässä sarjassa.

Seppäla teki maalinsa pian jäähyltä vapauduttuaan ensimmäisen erän lopulla. Puolivälieräsarja oli ennen maaliakin vahvasti kallellaan IFK:lle, mutta nyt Lukon uppoaminen alkoi näyttää todennäköiseltä.

Pelin piti rullata yli toisen erän puolivälin, kun IFK:n maalivahti Roope Taponen pudotti Josh Kestnerin hyvän laukauksen. Gabriel Fontaine sai pyyhkiä paluukiekosta tasoituksen ajassa 32.43.

Fontainen maali oli kuin herätys ja muistutus Lukolle, että sarja on kesken, ja toivokin elää.

Johtoasemassa IFK passivoitui hieman, eikä jääkiekossa muuta tarvita. Kotijoukkueen oli vaikea löytää uutta rytmiä kadonneen tilalle.

Lukossa itseluottamus on saanut sellaisia kolhuja ja osumia, ettei sitä helpolla paikata. Joka tapauksessa Fontainen maali antoi takaisin ripauksen kadonnutta uskoa.

Kun sarja jatkuu Raumalla lauantaina, pysyy Lukko altavastaajana, mutta tilanne on täysin uusi. Molemmat joukkueet ovat väsyneitä, jolloin Lukon kotietu voi nousta arvoonsa.

Lukko ja HIFK kohtaavat alle vuorokauden kuluttua toisensa uudestaan. Palautumisaikaa ei ole hukattavaksi.

IFK:n Kristian Vesalainen sanoi naama peruslukemilla, että juuri tätä varten on kesällä harjoiteltu.

Mattila käytti vähän toisia sanoja, mutta vakuutti, että raumalaiset tallaavat vielä maanantaina Stadin jäähallin käytäviä ja liukuvat HIFK:n kotijäälle.

”Huomenna [lauantaina] saadaan kotiyleisön tuki. Ollaan saatu siellä hemmetin hyviä ensimmäisiä eriä ja toivotaan, että saadaan maali ensimmäisessä erässä ja sitä kautta energiaa kotihalliin”, Mattila sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut