Max Verstappen joutui taipumaan tallikaverilleen, Bottakselta uran kenties heikoin kisa

Red Bull otti toisen peräkkäisen kaksoisvoiton.

Max Verstappen jahtaa kauden toista voittoaan Saudi-Arabiassa.

19.3. 20:52

Formula 1 -kauden toisessa osakilpailussa ei nähty suuria yllätyksiä, vaan Red Bullin Sergio Perez ajoi paalulta voittoon.

Toiseksi nousi 15. ruudusta lähtenyt hallitseva maailmanmestari Max Verstappen. Aston Martinin Fernando Alonso otti kauden toisen perättäisen kolmossijansa. Tämä oli Alonson, 41, uran sadas palkintokorokesijoitus. Kaksi kertaa putkeen hän nousi palkintokorokkeelle edellisen kerran kaudella 2013.

Verstappen ajoi vielä kisan lopussa kisan nopeimman kierroksen, mikä pitää hänet MM-sarjan kärjessä yhden pisteen erolla Pereziin.

Perezin voitto irtosi vaivattomasti. Hän menetti lähdössä kärkipaikkansa Alonsolle, mutta otti sen takaisin muutaman kierroksen jälkeen.

Verstappen puolestaan nousi auto kerallaan kohti kärkeä. Hän sai apua turva-autolta, joka tuli radalle Lance Strollin keskeytyksen jälkeen. Tallikaverinsa haastamiseen ei Verstappenin vauhti kuitenkaan riittänyt.

Alfa Romeon Valtteri Bottaksella oli todella vaikea kilpailu, ja hän selviytyi ruutulipulle 18:ntena, eli viimeisenä maaliin ajaneista. Ero toiseksi viimeiseen oli lähes 40 sekuntia, ja kilpailu olikin ehkä Bottaksen kaikkien aikojen heikoin.

Seuraava osakilpailu ajetaan Australian Melbournessa 2. huhtikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut