Hyundain Lappi jyrää Meksikon MM-rallin johdossa

Aura-autoilijan rooliin joutunut Rovanperä on pudonnut kärjestä lähes puolen minuutin päähän.

17.3. 20:02

STT

Hyundain Esapekka Lappi jatkaa Meksikon MM-rallin kärjessä viiden erikoiskokeen jälkeen. Hän johtaa toisena olevaa Toyotan Sebastien Ogieria vajaalla puolellatoista sekunnilla.

Kolmantena on Toyotan Elfyn Evans runsaaan 11 sekunnin päässä kärjestä. Tallikaveri Kalle Rovanperä on pudonnut yhden sijan kuudenneksi vajaat puoli minuuttia Lapista.

Kisaa kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen johtanut M-Sport Fordin Ott Tänak kärsi kolmannella erikoiskokeella auton teknisistä ongelmista. Hän putosi tuolloin pysähtymisen takia lähes kahdeksan minuutin päähän kärjestä.

Meksikon MM-ralli on harvinaisen hankalan kisan maineessa. Ohut ilmanala ja kuumuus koettelevat autoja sekä yhtä lailla kuljettajia ja kartanlukijoitakin. Kisaa johtava Lappi saattoikin olla syystä tyytyväinen.

”Minun on oltava tyytyväinen suoritukseeni, vaikka ei ajaminen koskaan ole täydellistä. Pari virhettä mahtui mukaan”, Lappi sanaili järjestäjien haastattelussa ek:n 5 jälkeen.

Tänakin vauhti aivan kateissa

MM-sarjaa johtava Tänak jatkoi Meksikon rallia moottoriongelmansa jälkeen, mutta huomattavan hiljaisella vauhdilla. Tästä kärsi Tänakin jälkeen matkaan kaasutellut Rovanperä, joka joutui käytännössä niin sanotun aura-autoilijan rooliin.

Koska hitaasti kiiruhtaneen Tänakin jäljiltä tiehen ei jäänyt uria, Rovanperä joutui niitä kyntämään. Tänak hävisi ek:lla 4 Rovanperällekin yli kaksi ja puoli minuuttia, joten vauhdissa oli huima ero.

Rovanperä oli neljän erikoiskokeen jälkeen kokonaiskilpailussa Hyundain Thierry Neuvillen edellä, mutta sijoitukset vaihtuivat seuraavalla pikataipaleella.

”Auton takapää osui ek:lla johonkin, eikä hybridi (poltto- ja sähkömoottorin yhdistelmä) toiminut kunnolla”, Rovanperä harmitteli.

M-Sport Fordin päivä alkoi muutenkin kurjasti, sillä tallin ranskalaislupaus Pierre-Louis Loubet ajoi kolmannella pikataipaleella kiveen ja putosi pelistä.

Virolaiskuljettaja Tänak johtaa kahden kilpailun jälkeen MM-sarjaa kolmen pisteen erolla ennen toisena olevaa Rovanperää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut