Uusi yhdistys haluaa edistää urheilijoiden asemaa Suomessa – Eveliina Mäkinen mukana hallituksessa

Vastikään perustettu Suomen Urheilijat -yhdistys korostaa urheilijoiden edunvalvontaa ja urheilun eettisyyttä.

Naisleijonien kiukaislainen maalivahti Eveliina Mäkinen (oik.) kuvattuna nelisen vuotta sitten.

17.3. 16:21

STT

Kotimaiset pelaaja- ja urheilijayhdistykset yhteen kokoava Suomen Urheilijat haluaa edistää urheilijoiden asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa ja korostaa urheilun eettisiä näkemyksiä.

Vastikään perustettu Suomen Urheilijat on keskusjärjestö, jonka perustajajäseniä ovat Suomen jääkiekkoilijat, Jalkapallon pelaajayhdistys, Joukkueurheilijat ja Yleisurheilijat.

”Haluamme olla urheilijoiden kollektiivinen ääni yli lajirajojen. Jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistys ei voi ottaa kantaa kaikkien lajien puolesta, mutta on paljon yhteisiä asioita, jotka koskettavat isoa osaa urheilijoista”, kertoi uuden yhdistyksen puheenjohtaja, jääkiekkoilija Teemu Ramstedt.

Urheilussa on käyty viime aikoina pohdintaa muun muassa urheilija-apurahojen jaosta ja sen oikeudenmukaisuudesta. Myös eettiselle keskustelulle on urheilussa laajalti tarvetta, sillä epäkohtia paljastuu lähes viikoittain.

”Suomen Urheilijoiden hallitus ja yhdistyksen nimeämä urheilijoiden eettinen paneeli käy varmasti paljon läpi eettisiä asioita. Pyrimme tuomaan urheilijoiden näkökulmia esille ja luomaan keskustelua”, Ramstedt sanoi.

Lentopalloilija Ronja Heikkiniemi on yksi Suomen Urheilijoiden varapuheenjohtajista. Samassa roolissa ovat myös miekkailija Niko Vuorinen ja futsalpelaaja Panu Autio.

Hallitukseen kuuluvat myös moukarinheittäjä Kiira Väänänen, pesäpalloilija Juha Korhonen, alppihiihtäjä Erika Pykäläinen, uimari Mimosa Jallow, muodostelmaluistelija Tessa Tamminen, pyörätuolikelaaja Esa-Pekka Mattila, jalkapalloilija Katarina Naumanen ja jääkiekkoilija Eveliina Mäkinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut