Porilaistunut Prince McLean saa ison mahdollisuuden Lontoossa: ”Aion tehdä siitä väkivaltaista”

Ammattilaisvapaaottelija Prince McLean astelee porilaisen Jesse Urholinin jalanjäljissä Euroopan suurimman vapaaotteluorganisaation eli Cage Warriorsin häkkiin 24. maaliskuuta.

Prince McLean kuvattuna Porin raviradan nyrkkeilysalilla, jossa hän valmistautuu myös tulevaan Cage Warriors -otteluunsa.

15.3. 15:35

Poriin kolmisen vuotta sitten asettunut yhdysvaltalaisvapaaottelija Prince McLean pääsee ottelemaan Euroopan suurimmassa vapaaotteluorganisaatiossa Cage Warriorsissa 24. maaliskuuta.

”On kunnia ja etuoikeus päästä ottelemaan Cage Warriorsissa”, McLean kuvailee Satakunnan Kansalle.

McLeanista tulee historian toinen satakuntalainen, joka ottelee näin korkealla tasolla vapaaottelussa; porilainen välisarjan ottelija Jesse Urholin, 33, on vääntänyt Cage Warriorsissa kolmesti ja voittanut näistä kamppailuista kaksi.

”On jännittävää seurata Jessen jalanjälkiä ja osoittaa kykyni Porin ja [kotiosavaltioni] Yhdysvaltain Ohion kunniaksi.”

Cage Warriorsissa McLean ottelee ainakin kerran. Sopimusta sorvasi ottelijan kanadalainen manageri John Morris.

Lue lisää: Kun amerikkalainen Prince McLean käveli vankilaan, kyyhkyset lakkasivat itkemästä – UFC-sopimus oli jo lähellä, mutta kohtalokas tyrmäys vei pilkkopimeään paikkaan ja lopulta vuosien jälkeen Poriin

Porilaistuneen yhdysvaltalaisen vastustaja on 30-vuotias englantilainen Matty Byfield, jonka uratilastoista löytyy viisi ratkaisuvoittoa sekä yksi tappio tuomariston päätöksellä.

Ottelu otellaan 93-kiloisissa, vaikka McLean kamppailee normaalisti 120,2-kiloisissa. Se vaatii erityistä keskittymistä ruokavalioon ja kestävyyskuntoon.

Lontoon vääntöön McLean valmistautuu Porissa Tero Tuomi ja Pekka Pajunen valmentajinaan, ja hän vierailee myös Urholinin seuran eli Porin Kamppailu-urheilu­keskuksen harjoituksissa.

Treenikumppanina toimii nyrkkeilyn SM-kultamitalisti Tom Tuomi.

”Suunnitelmani tähän otteluun on sama kuin mihin tahansa otteluuni”, sanoo 36-vuotias McLean, jonka sarakkeessa on yhdeksän voittoa ja yhdeksän häviötä.

”Tähtään tyrmäykseen ja aion tehdä siitä väkivaltaista.”

Ottelu järjestetään Lontoon olympiapuistossa sijaitsevassa BT Sport Studios -tapahtumapaikassa.

Tekstiä muokattu 19.40: Otettu pois maininta siitä, että Viaplay näyttää tapahtuman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut