PTU piti tasonsa – kehitys vaatisi harjoitusmäärien kasvattamista: ”Jos se on minusta kiinni, ensi kesä ei ole aivan yhtä rento”

3. divisioonasta Satabandyn riveistä tullut Leo Saarinen nousi heti PTU:n ratkaisijaksi.

14.3. 18:49

Pori

Vuosi sitten lohkon kuudes sija. Sama sijoitus myös tällä kaudella.

Pihlavan Työväen Urheilijoiden salibandyjoukkueen voi sanoa vakiinnuttaneen tasonsa Suomisarjan keskikastin ryhmänä.

”Ylempänä oleville me hävisimme, alempana olevat pääsääntöisesti voitimme. Näillä tuloksilla voi sanoa, että olimme oikealla sijalla”, PTU:n manageri ja monitoimimies Mika Kallio tiivisti.

Kärkipään ryhmiäkin PTU pystyi muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta haastamaan, mutta voittoihin asti veto ei riittänyt.

PTU:n ykköshahmoksi nousi Leo Saarinen, joka teki 21 peliin tehot 22+12=34. Hän oli porilaisten paras maalintekijä ja pistemies.

Saarinen siirtyi PTU:hun 3. divisioonasta pelaavasta Satabandystä ja nousi heti ratkaisijaksi. Kallio antaa kehut myös kokeneelle Matti Vapaniemelle sekä oikeita ratkaisuja tekevälle tehopuolustajalle Atte Ståhlelle.

Vapaniemen taidoista joukkue ei päässyt nauttimaan aivan koko kautta, koska työt veivät hänet pohjoiseen, eikä hän sen jälkeen ehtinyt kuin muutamaan peliin.

PTU ei havittele nousua eikä kaupungin ykkösjoukkueen Karhujen haastamista, mutta toki Kallio haluaa joukkueen kehittyvän ja menevän eteenpäin. Hänellä on myös resepti valmiina mielessään.

”Treenimääriä pitäisi lisätä, jotta olemme paremmassa fyysisessä kunnossa. Nyt me välillä hyydyimme pelien lopuissa.”

”Meillä oli viime kesänä erilainen, aika rento kesä. Jos se on minusta kiinni, ensi kesä ei ole aivan yhtä rento. Pitää totta kai ymmärtää, että pelaajat ovat amatöörejä, joilla on työt, opiskelut ja perheet, mutta kyllä hieman enemmän pitäisi lenkkipoluille ehtiä ja tehdä sellaistakin, mikä ei ole aina niin kivaa.”

Kallion mukaan joukkue pysyy varsin hyvin kasassa. Kolme neljä pelaajaa saattaa lopettaa, mutta uusiakin on tulossa.

Kallio toivoo kokeneen Juha-Petri Kujansuun jatkavan joukkueen valmentajana.

”JP toi meille paljon uutta ja hyvää motivaatiota, joten olisi mukava, jos hän jatkaisi. Vähissä ne vaihtoehdot Porissa ovat, mutta emme me paniikkiin joudu, jos emme saa häntä puhuttua mukaan.”

”Tarvittaessa alan itse lukea kirjoja”, sanoi Kallio, joka on PTU:ssa nähty aiemmin myös valmentajana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut