Satakunnan mitalitoivon suksi katkesi nuorten SM-hiihdoissa

Satakuntalaisseurat jäivät mitaleitta nuorten SM-hiihdoissa, mutta yksi mitali Satakuntaan tuli siitä huolimatta.

Kankaanpään Urheilijoiden Siiri Lainolla oli epäonnea Valkeakoskella nuorten SM-hiihdoissa perjantaina. Hän kaatui ja katkaisi suksensa. Hiihtäjä itse ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

12.3. 19:07

Valkeakosken hurja maasto jäisine ratoineen ja tiukkoine mäkineen vesitti Kankaanpään Urheilijoiden lupaavan sprinttikaksikon mitalihaaveet nuorten SM-hiihdoissa 18-vuotiaiden naisten sarjassa perjantaina.

Siiri Laino ja Anna Stenroos sivakoivat vuosi sitten Kuopiossa SM-hopealle 16-vuotiaissa, mutta nyt Laino kaatui perinteisen tyylin kilpailussa ja katkaisi suksensa.

Hiihtäjä sai sen jälkeen varasuksen aivan vieraalta huoltajalta, mutta mitalit olivat jo kaukana – ja seurauksena lopulta keskeytys.

”Mitali oli ilman muuta realistinen tavoite, ja se olisi voinut tullakin ilman kaatumista”, harmittelee Satakunnan Hiihdon puheenjohtaja Jonna Heikkilä.

Myöhemmin Stenroos tavoitteli vielä henkilökohtaista SM-mitalia lauantaina ja sunnuntaina, eikä hän huonosti hiihtänytkään.

Palkintokoroke jäi kuitenkin haaveeksi, sillä lauantain 10 kilometrin perinteisen kilpailussa Stenroos oli 17-vuotiaiden sarjan kuudes ja sunnuntain vapaan tyylin kympillä viides.

”Erittäin hyvät hiihdot Annalta, vaikka tulos jäikin hieman tavoitteesta. Mitalia sieltä lähdettiin hakemaan, mutta kolmen kärki meni kovaa”, Heikkilä kertoo.

Pomarkkulainen Emilia Helmi (vas.) hiihti SM-pronssia.

Yksi SM-mitali Satakuntaan kuitenkin tuli, vaan ei satakuntalaisseuraan; pomarkkulainen Emilia Helmi edustaa tätä nykyä Tampereen Pyrintöä, jonka riveissä hän pääsi juhlimaan 16-vuotiaiden sarjassa parisprintin pronssia perjantaina.

Heikkilä nostaa esiin myös raumalaisen Rasti-Lukon monipuoliset urheilijakaksoset Ida ja Nelli Mäenpään, jotka sijoittuivat 16-vuotiaiden parisprintissä viidenneksi.

”Myös Jessica Junkkala hiihti omaa tasoaan hieman paremmin viikonloppuna. He olivat Krista Mannisen kanssa kuudensia parisprintissä”, Heikkilä sanoo 20-vuotiaissa kilpaileviin Kankaanpään Urheilijoiden hiihtäjiin viitaten.

Nuoret hiihtohuiput kilpailevat vielä Koululiikuntaliiton mestaruuskisoissa Ristijärvellä 24.–26. maaliskuuta. Satakunnan piirin sprinttimestaruudet ratkotaan puolestaan Honkajoella keskiviikkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut