Juuso Aholalle iso kunnianosoitus Salibandyliiton huipulta

Porilaislupaus nimettiin Suomen parhaimmaksi poikajunioriksi.

Karhujen kasvatti Juuso Ahola (keskellä) jahtaa salibandyn miesten Suomen mestaruutta Nokian KrP:n paidassa. Hän vietti viimeksi tiistaina kahden maalin iltaa.

8.3. 20:23

Erinomaisesta pelisilmästään tunnettu salibandyhyökkääjä Juuso Ahola, 19, on valittu vuoden 2022 parhaimmaksi poikajunioriksi, Salibandyliitto tiedotti keskiviikkona.

Valinnat pohjautuvat Salibandyliiton huippu-urheilusektorin näkemykseen.

”Karhuja kaudella 2021–22 edustanut Ahola osoitti monipuolisuutensa ja oli lopulta F-liigan runkosarjan pistepörssin seitsemäs (25+22=47)”, Salibandyliiton hallitus aloittaa perustelunsa.

”Kuluvalle kaudelle Ahola siirtyi Nokian KrP:n riveihin ja on sopeutunut hienosti yhteen F-liigan kovimmista joukkueista.”

Nokian KrP:ssä Ahola on takonut 32 tehopistettä (18+14) tällä kaudella. Pistepörssissä hän on 35:s, mutta rooli Suomen mestaruutta jahtaavassa KrP:ssä ei ole yhtä ratkaiseva kuin F-liigasta pudonneessa Karhuissa, jonka tähtenä hyökkääjä tuikki suvereenisti.

F-liigan lisäksi porilaislupaus on säväyttänyt myös maajoukkuepaidassa.

”Syksyn U23-maajoukkueotteluissa Aholan peliesitykset olivat vahvoja. Ahola mahtui miesten MM2022-joukkueen 30 pelaajan listalle, vaikka ei tullutkaan valituksi lopulliseen kisajoukkueeseen”, Salibandyliitto jatkaa.

Tiedotteessa muistutetaan myös, että Ahola voitti viime kevään F-gaalassa kauden parhaimman tulokkaan palkinnon.

Vuoden tyttöjunioriksi nimettiin TPS:n Emilia Pietilä. Vuoden naispelaajaksi nousi puolestaan TPS:n Milla Nordlund ja vuoden miespelaajaksi Classicin Lassi Toriseva.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut