Ringettekolmikko valmiina taisteluun noususta – ”Pelaaminen on meille elämäntapa, josta emme luovu”

LuKi aloittaa nousukarsinnat lauantaina Luvialla.

Taktiikkapalaveri kolmisin. Vasemmalta puolustajana pelaava Lara Luoma, hyökkääjät Henna Ahola ja Aada Yliknuussi. Ensimmäinen peli noususta SM-sarjaa luo pienoista jännitystä.

9.3. 18:00

Luvian Kiekon ringeten edustusjoukkue luistelee kaukaloon lauantaina tavoitteena nousu SM-sarjaan.

Joukkue aloittaa nousukarsinnat Espoon Kiekkoseuraa vastaan. Paras viidestä -sarjan voittaja nousee SM-sarjaan. Ykkössarjaa ja karsintasarjaa hallinneet luvialaiset lähtevät nousupeleihin selvinä ennakkosuosikkeina.

LuKi on hyvin maakunnallinen joukkue, kun pelaajia on ympäri Satakuntaa. Joukkuessa nähdään muun muassa vahva vahva merikarvialaisedustus, kun peliasun päälleen pukevat Lara Luoma, Henna Ahola ja Aada Yliknuussi.

"Haaveena joukkueella on ollut nousu SM-sarjaan, ja nyt se paikka haetaan. Helpolla ei tule, sillä vastassa on kova vastus. Vaikka voitimmekin karsintasarjan selvästi, niin ottelut olivat tasaisia. Uskomme kolmeen otteluvoittoon ja sarjanousuun, sillä haaveemme toteutuu", nuoret pelaajat kertovat.

Luoma ja Ahola ovat yhdessä pelanneet lähes 11 vuotta. Yliknuussi aloitti ringeten kolme vuotta sitten pelattuaan sitä ennen jääkiekkoa. Kolmikon takana on melkoinen määrä tunteja harjoittelun parissa ja pelimatkoilla.

Harjoituksia on kolmesti viikossa, viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina pelit.

"Olemme iloinneet voitoista, mutta nöyrästi ottaneet tappiot vastaan. Haaveemme on edelleen kehittyä pelaajina, ja pelata SM-sarjassa, ehkä myös maaotteluissa. Itse olin jo mukana maaotteluleirillä”, Ahola valottaa kolmikon tavoitteita.

Luvian kiekon Henna Ahola hyökkäämässä kohti vastustajan maalia. Taustalla Sanni Koivunen. (Kuva: )

Merikarvian Jääurheilijoiden ringettejoukkueen hajoaminen muutama vuosi sitten johti uuden pelipaikan etsimiseen.

Luvian Kiekko otti merikarvialaiset ilomielin mukaan. Tämä tiesi aluksi myös vanhempien voimakasta tukea kuljettamalla pelaajat harjoituksiin ja pelimatkoille. Nyt sovitellaan, kenen pelaajan autolla mennään. Vanhemmat ovat edelleen mukana, nyt eri tehtävissä pelipäivinä.

”Meille pelaaminen ja liikunta ovat elämäntapa, josta emme luovu. Ilman urheilua ei ole elämää ja elämään kuuluu urheilu ja ringette.”

LuKi–EKS, ringeten ensimmäinen nousukarsintaottelu Luvian jäähallissa lauantaina kello 16.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut