Niskanen tsemppasi nuorta sankaria ennen h-hetkeä – Hakolalla näkemys, mitä korvaan kuiskutettiin: ”Kaikki ankkurit ovat pettäneet”

Iivo Niskanen antoi isällisen ohjeen sankariankkurille.

Suomi saavutti miesten viestihopeaa Planicassa.

3.3. 18:27

Planica

Sanoman kisatoimitus todisti lähietäisyydeltä, kun Suomen päävalmentaja Teemu Pasanen ja kakkososuuden hiihtäjä Iivo Niskanen tsemppasivat Niko Anttolaa ennen tämän ankkuriosuutta.

Niskanen oli juuri tullut maaliin omalta osuudeltaan. Hän otti kisavermeitä päälleen vaihtaneen Anttolan isälliseen syleilyyn ja kuiskutti tämän korvaan jotain.

Ristomatti Hakola kertoi kilpailun jälkeen oman versionsa tilanteesta.

”Iivo sanoi, että vuoden 2009 jälkeen kaikki ankkurit ovat pettäneet. Ei ole mitään paineita. Sanoi, että kaikki on plussaa”, Hakola veisteli.

Niskasen oma muistikuva tilanteesta oli erilainen.

”Taisin heittää, että lähtee rohkeasti tekemään omaa hiihtoa. Usein menee niin, kun on tuollainen ryhmä, siinä aletaan helposti katsoa toisten vauhtia. Mieluummin rennon kovalla alulla liikkeelle, niin ero pysyy riittävän isona ja takana usko loppuu.”

Liikkeellä oli siis kaksi eri versiota.

Lopulta kuitenkin selvisi, että kaikki osapuolet puhuivat totta. Niskanen nimittäin paljasti antaneensa kaikki ankkurit ovat pettäneet -rohkaisunsa jo viestin aattona torstai-iltana.

”Sanoimme Nikolle, että on totuttu tulemaan näistä kinkereistä ilman mitalia pois – eli rennoin mielin vain matkaan”, Niskanen totesi.

Anttola suhtautui saamaansa ohjeeseen viilipyttymäisesti – kuten kaikkeen muuhunkin hopeatohinan keskellä.

”Ei siinä mitään. Lähdettiin siitä, että niin ei käy enää uudelleen.”

Suomi voitti edellisen miesten pitkä viestin mitalin vuonna 2009.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut