Kurinpitolautakunta tyrmäsi Akilleksen vaatimukset – Narukerän pelaajalle varoitus

Videotutkintapyynnöllä ei voi edes vaatia ottelun mitätöimistä ja uusimista.

Joona Rajala sai osuman Akilles-pelaajan mailasta, mutta kurinpitolautakunnan mukaan hän syyllistyi itsekin epäurheilijamaiseen käytökseen.

28.2. 12:44

Jääpalloliiton kurinpitolautakunta teki päätöksensä Akilleksen jättämästä videotarkastuspyynnöstä.

Akilles koki, että lauantain toinen välierä ratkesi tuomarivirheeseen, josta Narukerä sai rangaistuslyönnin ja siitä voittomaalin. Akilles vaati ottelun lopputuloksen kumoamista ja ottelun uusimista.

Porvoolaisten vaatimukset saivat kurinpitopäätöksen tehneiltä Saku Knuutilta, Esko Tammilehdolta ja Tero Tuhkaselta tyrmäyksen. Narukerän 2–1-voitto jää voimaan, joten keskiviikkona porilaiset voivat kotipelissään varmistaa finaalipaikkansa.

Kurinpitopäätöksessä todetaan, ettei videotutkintapyynnöllä voi vaatia ottelun tuloksen mitätöimistä ja ottelun uusimista sääntöjenvaisuuteen tai sääntöjen väärään soveltamiseen perustuen. Sellaiset vaatimukset pitäisi tehdä vastalauseella eli protestilla. Protestia Akilles ei tehnyt.

Koska Akilles ei ole noudattanut kilpailusääntöjen mukaista vastalausemenettelyä, vaatimus ottelutuloksen mitätöimisestä ja ottelun uusimisesta hylättiin.

Samalla videotarkastuspyynnössä oli kurinpitomenettelyn kohteena Narukerän Joona Rajala.

Akilleksen mukaan videolinkistä on kuvaa hidastaessa ja suurennettaessa selkeästi nähtävissä, kuinka Rajala kalastelee joukkueelleen rangaistuslaukauksen. Porvoolaisten mielestä Rajala rikkoi kiistattomasti eettisiä periaatteita hankkimalla ottelun ratkaisuhetkillä väärillä keinoilla Narukerälle kohtuutonta etua epäurheilijamaisella ja epärehellisellä teollaan. Akilleksen näkemyksen mukaan Rajala ei ainoastaan korosta vastustajan tekemää rikettä, hän aiheuttaa omalla törkeällä toiminnallaan koko tilanteen.

Kurinpitolautakunta ei hyväksy Akilleksen näkemystä Rajalan epäurheilijamaisesta ja epärehellisestä teosta, koska videomateriaalista on selvästi havaittavissa, että Akilleksen pelaajan maila osuu porilaispelaajaa päähän rangaistusalueella.

Kurinpitolautakunta katsoi Rajalan kuitenkin korostaneen osumaa näyttävällä tavalla. Se on epäurheilijamaista käytöstä ja vastoin jääpallosääntöjä. Suoraa punaista korttia filmaamisesta ei voi kuitenkaan antaa, joten kurinpitolautakunnan mukaan oikeudenmukainen päätös on antaa Rajalalle varoitus.

Koska Rajala sai rangaistuksen, videotutkintapyynnön 400 euron maksu palautetaan Akillekselle.

Kolmas välierä pelataan Porissa keskiviikkona kello 19. Satakunnan Kansa näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lue lisää: Nappaako Narukerä finaalipaikan? Kuumenevatko tunteet? – Bandyliigan 3. välierä suorana lähetyksenä

Lue lisää: Pelko varjostaa Narukerän finaalisuunnitelmia: kestääkö tekojäärata auringonpaisteen? Kaupunki sulki tekojääkaukalon

Lue lisää: Narukerän pelistä tutkitaan väärää asiaa – jääpallolle tämä on kohtalon kysymys

Lue lisää: Akilles teki tarkastuspyynnön Narukerän voitosta ja yrittää mitätöidä toisen välieräpelin: ”Antaa Akilleksen kuluttaa energiaa omaan touhuunsa”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut