Akilles teki tarkastuspyynnön Narukerän voitosta ja yrittää mitätöidä toisen välieräpelin: ”Antaa Akilleksen kuluttaa energiaa omaan touhuunsa”

Akilles on julkaissut kotisivuillaan otteluraportin, jossa syytöksiä lentelee moneen suuntaan.

Joona Rajala on ollut ennenkin kovissa väännöissä Akilleksen kanssa.

26.2. 21:47

Pori

Narukerä johtaa Bandyliigan välieräsarjaa Porvoon Akillesta vastaan voitoin 2–0. Ainakin tulosten perusteella.

Akilles ei kuitenkaan asiaa purematta niele.

Porvoolaisjoukkue on pyytänyt videotarkastusta lauantaina pelatun toisen välieräottelun loppuhetkien tapahtumasta.

Akilles teki SJPL:n kurinpitolautakunnalle videotarkastuspyynnön lisäajalla tapahtuneeseen tilanteeseen, joka vaikutti oleellisesti ottelun lopputulokseen. Akilles painottaa, että jos tuomarivirhe on tapahtunut, niin seura pyytää ottelun mitätöimistä ja haluaa pelata sen uudelleen.

Akilles jääpallon hallitus on päättänyt olla pelaamatta seuraavaa välieräottelua, ennen kuin kurinpito on asian käsitellyt.

Narukerällä tuomittiin toisen välieräottelun lopussa rangaistuslyönti. Kyseisessä tilanteessa maila osui pallottomana olleen Joona Rajalan kasvoihin, ja tuomari näytti rangaistuslyöntiä. Narukerä tinttasi rankkarista 2–1-voittomaalin.

”Ymmärrän Akilleksen turhautumisen, koska se tapahtuma tuli aivan ottelun loppuvaiheessa ja he hävisivät sen takia. Olen tilanteen nähnyt videolta, ja maila osuu Rajalaa kasvoihin. Pallo ei ole silloin rangaistusalueella, mutta siellä tapahtuvasta rikkeestä kuuluu sääntöjen mukaan viheltää rankkari”, Narukerän valmentaja Tuomas Erkkilä sanoo rauhallisena.

Rangaistuslyöntiin johtanut tilanne on videolla noin 16 minuutin kohdalla.

Akilles on julkaissut kotisivuillaan varsin tunteikkaan otteluraportin, jossa asioista kerrotaan kotijoukkueen näkövinkkelistä.

Kenellekään ei jää epäselväksi se, mitä porvoolaiset asioista ajattelevat. Syytöksiä lentelee myös vähän joka suuntaan.

Otteluraportissa lukee esimerkiksi seuraavasti.

”Vahvasti vaikuttaa, että kun pelit kovenevat kevättä kohti, niin Narukerässä ”tarkoitus pyhittää keinot”. Taktiikka vaikuttaa onneksi muuttuneen viime kaudesta, tai ehkä kaikkea ei olla vielä nähty? Onko Narukerän valmennus tällaisen epäurheilijamaisen taktiikan keksinyt ja seisooko monivuotinen maajoukkuekapteeni ja Narukerän nykyinen kippari Ville Aaltonen ylpeänä tällaisten asioiden takana?”

Porvoolaisten syyttely oli aggressiivista jo ottelun jälkeen. Erkkilän mukaan tunne meni monella henkilöllä pahasti yli.

”Saimme kaikki kuulla oman osamme. Rajalan vedottiin olevan ehkä pahin ihminen maailmassa. Nyt siellä on kaivettu kaikki mahdolliset kuvakulmat ja muut käyttöön, joiden avulla päätöstä yritetään muuttaa. Itse olen edelleen sitä mieltä, että maila osui kasvoihin. Mitään räikeää virhettä siellä ei ainakaan tapahtunut.”

Akilleksen videotarkastuspyyntöä voi pitää siinä mielessä erikoisena, että jääpallon säännöissä lukee selvästi, että tuomarin päätös on aina lopullinen. Kurinpito ei voi sääntöjen mukaan vaikuttaa asiaan, vaikka erotuomari olisi virheen tehnytkin.

Sama sääntö on yleisesti muissakin palloilulajeissa. Otteluita ei uusita edes suurissa sarjoissa kuin täydellisissä poikkeustapauksissa.

”Jos tällaisen tulkintatilanteen jälkeen pelattaisiin välieräottelu uudelleen, niin aikamoisen Pandoran lippaan liitto siinä kieltämättä avaisi. Uskon, että päätös tulee maanantain aikana. Me valmistaudumme edelleen ihan normaalisti keskiviikon peliin. Antaa Akilleksen kuluttaa energiaa omaan touhuunsa. Eivät he meitä tällä horjuta”, Erkkilä toteaa.

Uutista korjattu 27.2. kello 14.36: Akilles ei tehnyt protestia, vaan jätti tapauksesta videotarkastuspyynnön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut