Varamies Jämin Jänteestä sai kutsun MM-kisoihin – ei vastannut vielä myöntävästi

Ennen päätöstä Markus Vuorela käy selvittämässä kuntotilanteensa mattotestissä.

Markus Vuorela kuvattuna Tampereen SM-kisoissa tammikuussa.

25.2. 16:42

Suomen joukkue saattaa saada Jämin Jänteen Markus Vuorelasta täydennysmiehen MM-kisoihin.

Vuorela kertoi Sanoman kisatoimitukselle, että päävalmentaja Teemu Pasanen soitti hänelle lauantaina aamupäivällä ja kutsui hänet Arsi Ruuskasen tilalle keskiviikkona hiihdettävälle 15 kilometrille.

Ruuskanen törmäsi perjantain yhdistelmäkilpailun alussa mainosaitaan, ja sairaalassa tutkimuksissa kävi ilmi, että hän ei pysty enää kilpailemaan MM-kisoissa.

Vuorela ei voinut suoralta kädeltä vastata myöntävästi Pasasen kutsuun, koska hän kertoi olleensa lievässä flunssassa, eikä hän ole sen jälkeen pystynyt tekemään yhtään kovempaa treeniä.

Tämän takia Vuorela menee sunnuntaina aamupäivällä Vuokatissa mattotestiin, jossa hän saa luotettavaa tietoa kuntotilanteestaan.

”Sen perusteella teen päätöksen. Jos se näyttää hyvältä, sitten lähden sunnuntaina iltapäivällä matkaan”, Vuorela kertoi.

Vuorela on tehnyt samanlaisen vapaalla hiihdettävän mattotestin monesti ennenkin, ja niiden tulokset ovat vertailukelpoisia.

Testi on käytännössä lähes samanlainen kuin maksimaalisen hapenoton testi, mutta siinä ei käytetä maskia. Sykkeet ja laktaattiarvot kertovat riittävästi tilanteesta.

”Siinä näkee suoraan tilanteen, eikä tarvitse arvailla.”

Vuorela nimettiin alkujaankin MM-joukkueen kotiin jääväksi varahiihtäjäksi normaalimatkoille.

”Kritisoin sitä jo silloin ja pidin virheenä, että varahiihtäjä ei ole kisoissa paikalla. Nämä tilanteet tulevat yleensä nopeasti, ja muut ovat valmistautuneet paikalla ja testanneet suksia. Tuolla on myös aika niukat ne ajat, jolloin pääsee kiertämään latua.”

Jos mattotestin tulos on myönteinen, Vuorela pääsee matkaan sunnuntaina iltapäivällä, ja perillä MM-maisemissa hän on aikaisintaan maanantaina iltapäivällä.

Näin Vuorelalle jää tiistai aikaa valmistautua perillä ja testata suksia ennen keskiviikon kisaa.

”Jos testin mukaan en ole kunnossa, on turha lähteä. Mutta jos näyttää siltä, että kannattaa lähteä, menen hyvillä mielin.”

Edellisen kerran Vuorela kilpaili kaksi viikkoa sitten Vantaan Suomen cupissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut