Sitkeä, sitkeämpi, Vampula! – LiigaPlokin kaataminen nosti huittislaiset jo kahdeksan parhaan joukkoon: ”Tämä joukkue ei suostu häviämään”

Vampula nousi kaikissa voittoerissään LiigaPlokin ohi pitkältä takamatkalta.

Kristiana Petrova otti kaiken ilon irti iskettyään Vampulan voittosinetin Pihtiputaalla.

24.2. 21:51

Nyt on aika ottaa hattu päästä ja kumartaa syvään.

LP-Vampulan naiset venyivät perjantaina uskomattomaan urotekoon Pihtiputaan tunteikkaassa lentopalloillassa.

Huittislaisjoukkue oli useaan otteeseen pahassa ahdingossa LiigaPlokia vastaan, mutta Ziga Kosin luotsaama ryhmä nousi syvästä kuopasta ylös kerta toisensa jälkeen kuin ihmeen kaupalla.

Sitkeys toi upean palkinnon. Vampula rutisti 3–1 (25–23, 15–25, 27–25, 31–29) -vierasvoiton dramaattisten vaiheiden jälkeen, nappasi täydet kolme pistettä ja nousi samalla pudotuspeliviivan yläpuolelle.

”Huippuhieno juttu. Tämä joukkue ei suostu häviämään”, Vampulan manageri Timo Talvitie innostui.

Vielä tammikuun lopussa näytti väistämättömältä, että Vampula jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Sen jälkeen joukkue on napsinut peräkkäiset kolmen pisteen voitot JymyVolleysta, Arctic Volleysta ja nyt LiigaPlokista.

Ja kas kummaa – puolivälieriin pääsy on muuttunut kaukaisesta haaveesta realistiseksi päämääräksi.

Toki edelleen pitää muistaa Vampulan vaikea loppuohjelma, mutta sitä ei kannata murehtia juuri nyt. Sen sijaan kannattaa nauttia LiigaPlokin lyömisestä.

Pihtiputaalaisjoukkue oli pitkiä pätkiä niskan päällä ja näytti kääntävän kamppailun edukseen, mutta Vampula ei suostunut taipumaan.

LiigaPloki johti kaikkia Vampulan voittoeriä reilusti. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue karkasi parhaimmillaan viiden pisteen johtoon (11–6). Kolmannessa erässä Vampula nousi voittoon neljän eräpallon takaa.

Neljäs erä oli melkoinen kummajainen. LiigaPloki rallatteli reiluimmillaan yhdeksän pisteen johdossa (16–7) ja hankki taas neljä eräpalloa.

Vampula pysyi ihailtavan tyynenä kiperissä paikoissa ja päätti trillerin neljännestä ottelupallosta Kristiana Petrovan painavalla lyönnillä.

Loppujen lopuksi kotijoukkueen tulivoima jäi liikaa loisto-ottelun pelanneen Dariana Hollingsworthin (30/+26) varaan.

Petrova tehtaili 20 pistettä ja johti joukkojansa hienosti kapteenin roolissa. Hän sai vahvaa tulitukea varsinkin toiselta bulgarialaiselta Iveta Stanchulovalta (23) ja Vanessa Jarmanilta (13/+10).

Teija Vuorenmaa otti isoa roolia päästyään kentälle.

Vampula ei ehdi nauttia perjantai-illan voitosta pitkään. Seuraava haaste odottaa jo lauantaina, kun joukkue siirtyy LP Kangasalan vieraaksi Pitkäjärven saliin.

Kangasala esitti hiljattain julkisen hätähuudon talousvaikeuksien takia ja saattaa olla juuri nyt haavoittuvampi kuin normaalisti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut