Elämänsä iskuun äitynyt Ville Ahonen manasi menetettyä mahdollisuutta – oli aiheuttaa sokin Kläbolle

”Tämä antaa uskoa, että pystyn hiihtämään parhaimmillaan maailman kärjen vauhtia”, Ville Ahonen sanoi.

Ville Ahonen oli huippuiskussa välierässä, mutta ei päässyt taistelemaan lopulta finaalipaikasta.

23.2. 19:00

Planica

Ville Ahonen oli yllättäen paras suomalainen, kun hiihdon MM-kisat käynnistyivät perinteisen sprinteillä. Ahonen taisteli tiensä välieriin, jossa hän oli eränsä viides. Jopa parempaan oli sauma. Ahonen oli hyvässä vauhdissa, mutta finaalimahdollisuus karkasi, kun Erik Valnes kaatui edellä ja pilasi samalla suomalaisen kisan.

”Välierä oli selkeästi uran parasta siihen asti. Kulki alusta asti. Harmittaa tosi paljon, että se päättyi tänään näin. Olisin voinut tosissaan taistella finaalipaikasta”, Ahonen sanoi.

Tilanteen jälkeen ei ollut juuri mitään tehtävissä. Finaali, joka olisi ollut jättimäinen yllätys, jäi yli kuuden sekunnin päähän.

”Tänään olisi ollut paukkuja, mutta tuollaisesta kaatumisesta tulee laktaattia. Olisi ollut aika paljon helpompi jatkaa kiriä, jos ei olisi kaatunut.”

Pettynyt oli myös Valnes. Norjalainen oli ollut karsinnan nopein. Hän ei peitellyt turhautumistaan, kun hiihteli rauhassa maaliin.

”Hän olisi varmasti halunnut taistella voitosta”, Ahonen, 28, sanoi ja kertoi, ettei ollut jutellut norjalaisen kanssa. ”Minusta hän kompuroi omia aikojaan. Olin niin lähellä, etten kerennyt tekemään mitään. Yritin kiertää, mutta en ehtinyt reagoida.”

Monen suomalaisen kilpailu meni piloille kaatumisten ja kolarien takia. Ahonen oli ainoa, joka kuitenkin sai jonkinlaisen palkinnon. Myös hänellä päivä oli mennä piloille puolivälierässä, kun Ruotsin Edvin Anger kaatui edellä. Sillä kertaa Ahonen ehti vielä väistää. Vaikka tilanteessa meni aikaa, suomalainen kiri sellaista vauhtia, että pääsi aikavertailulla jatkoon.

Vielä puolivälierän alku sujui Ahosen mukaan hieman tukkoisesti. Haasteita oli myös karsinnassa, jossa hän oli 25:s. ”Tuntui, että oli ylilatausta.” Kun kaistat aukesivat Angerin kaatumisen myötä, Ahonen käytti tilaisuutensa mainiosti. Hän oli aivan lopussa ohittaa jopa sprinttitykki Johannes Høsflot Klæbon, joka suoristi selkänsä hyvissä ajoin. Klæbo voitti Ahosen vain 12 sekunnin sadasosalla. Jos Ahonen olisi venyttänyt suksensa ensin maaliin, Norjan supertähti olisi tosissaan joutunut jännittämään jatkopaikan puolesta.

”Tiesin, että hän tulee ennen minua maaliin, kun johti parikymmentä metriä loppusuoran alussa. Se osaa nuo hommat. Kerran se hävisi (Aleksandr) Bolšunoville tuollaisen kurotuksen voitosta. En usko, että toista kertaa häviää.”

Aikuisten arvokisojen ensikertalainen ei ole maailmancupissa välieriin koskaan yltänyt. Ahonen yllättyi itsekin vireestään varsinkin välierässä. ”Tämä antaa uskoa, että pystyn hiihtämään parhaimmillaan maailman kärjen vauhtia”, Ahonen sanoi ja kertoi tehneensä elämänsä kisan. ”Silti harmittaa valtavasti.”

Näin kävi

Klæbo juhli jälleen

Mestari: Johannes Hösflot Kläbo voitti miesten sprintin maailmanmestaruuden. MM-kulta on Kläbolle uran seitsemäs. Sprintissä hän on voittanut nyt kolme MM-kultaa ja kaksi olympiakultaa.

Muut mitalit: Pål Golberg nappasi Norjalle kaksosvoiton jättämällä Ranskan Jules Chappazin niukasti MM-pronssille.

Lähde: STT

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut