Reetta Hurske aitoi Suomen ennätyksen 7,79 Madridissa

Lotta Harala ja Elmo Lakka eivät päässeet loppukilpailuihin 60 metrin aidoissa. Lakan jatkopaikka ratkaistiin arvalla, kun tuhannesosatkin olivat tasan.

Reetta Hurske juoksemassa 60 metrin aidoissa SM-halleissa sunnuntaina Liikuntamyllyssä Helsingissä.

22.2. 22:24

Reetta Hurske jatkaa huippuvireessä hallikauttaan 60 metrin aitajuoksussa.

Tamperelainen voitti myöhään keskiviikkona 60 metrin aidat Madridin kansainvälisissä hallikisoissa maailman tämän kauden toiseksi parhaalla ajalla 7,79 sekuntia. Ensin ajaksi näytettiin 7,77.

Hurske aitoi ensi kerran alle 7,80 sekunnin ja alitti tänä talvena juoksemansa Suomen ennätyksen kahdella sadasosasekunnilla.

Aiemmin hän juoksi Puolassa 8. helmikuuta 7,81. Kaikkiaan Hurske on juossut tänä talvena yksitoista kertaa alle 7,90 sekunnin. Ennen hallikauden alkua matkan SE 7,91 oli Nooralotta Nezirin nimissä.

Jo alkuerissä Madridissa Hurske aitoi uransa toiseksi parhaan ajan 7,82. Finaalissa Hurske sai loistolähdön ja jätti Ranskan Cyrena Samba-Mayelan (7,84) ja Hollannin Nadine Visserin (7,86) selvästi taakseen.

Visser on matkan hallitseva Euroopan mestari hallista kahden vuoden takaa. Hän voitti Euroopan hallimestaruuden myös talvella 2019.

Maaliskuun alussa käytäviin EM-halleihin Hurske lähtee voittajasuosikkina. Sunnuntaina Hurske voitti ensimmäisen hallimestaruutensa Suomessa uransa kolmanneksi parhaalla ajalla 7,83.

”Näillä ajoilla olen varmasti finaalissa EM-kisoissa. On se kumma, jos treeni ei tehoa”, sanoi Hurske, joka on saanut treenata pitkään terveenä.

Suomen toinen aitanainen Lotta Harala putosi Madridista finaalista. Hän oli erässään viides ajalla 8,14. Harala on juossut tällä kaudella 8,00.

SM-halleissa Harala sai punaisen hylkykortin vilppilähdön takia. Haralan mielestä tuomio oli väärä.

Elmo Lakka putosi ensimmäisenä miesten 60 metrin aitafinaalista. Lakka sai tismalleen saman ajan 7,73 kuin toisessa erässä juossut Portugalin Abdel-Kader Larrinaga.

Koska tuhannesosatkin olivat tasan, viimeinen finaalipaikka ratkaistiin arvalla, joka suosi Larrinagaa.

Sunnuntaina Lakka voitti SM-kultaa kauden parhaallaan 7,67.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut