Venäjällä järjestetään ”MM-kisat”, jossa norjalaiset hiihtäjät haastetaan poissa­olevina

Malinovkassa kisataan hiihdossa samalla ohjelmalla kuin Planican MM-kisoissa.

Aleksandr Bolšunov kilpaili Pekingin olympialaisissa ja tällä viikolla Malinovkassa.

22.2. 15:47

Venäläinen Sport-Express-urheilusivusto otsikoi yllättävästi: ”Bolšunov aloittaa MM-kisansa. Parhaat venäläiset hiihtäjät haastavat norjalaiset poissaolevina.”

Kyse on Venäjän varjokisoista, jotka ovat nimeltään ”mestarikukkulat”. Ohjelmassa on samat hiihtomatkat kuin Planican MM-kisoissa ja samoina päivinä, mutta alkamisajat poikkeavat MM-kisoista.

Varjokisat kisataan Malinovkassa Arkangelin alueella, mutta alunperin kisat piti järjestää Sotšissa. Kisat järjestetään, koska venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat on hyllytetty MM-kisoista ja muista kansainvälisistä kisoista Venäjän hyökkäyssodan takia.

Mukana ovat Venäjän ja Valko-Venäjän hiihtäjät, joten Sport-Expressin mukaan kisat ovat ”kansainväliset”. Kisoihin osallistuvat muun muassa Aleksandr Bolšunov, Natalja Neprjajeva ja Sergei Ustjugov. Kaikkiaan kisoissa on sivuston mukaan 450 hiihtäjää, jotka edustavat Venäjän eri alueita.

Sport-Express pohtii, kummassa on kovempi taso, MM-kisoissa vai Venäjällä järjestettävissä varjokisoissa. Sport-Expressin mukaan Venäjän sisällä kilpailu on niin kovaa, että etenkin miesten lajeissa varjokisat haastaa tasoltaan MM-kisat.

Erityisesti Sport-Express ottaa esille norjalaiset hiihtäjät.

”Tietysti, toisin kuin yleisurheilussa ja uinnissa, on väärin verrata tuloksia eri maastoissa ja eri sääolosuhteissa, mutta silti, poissaolotaistelu, venäläisten ja norjalaisten, Bolšunovin ja Johannes Klæbon välillä, tapahtuu varmasti”, Sport-Express kirjoittaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut