Tähtipelaaja Dani Alves pysyy vangittuna – ”kohonnut maasta­karkaamisriski”

Dani Alves anoi vapauttamistaan oikeudenkäynnin alkuun asti.

Dani Alvesia epäillään seksuaalisesta väkivallasta.

21.2. 18:45

Entinen FC Barcelonan ja Brasilian maajoukkueen tähtipuolustaja Dani Alves pysyy vangittuna odottamassa oikeudenkäyntiä, kertoo uutistoimisto AFP.

Barcelonalainen oikeusistuin hylkäsi Alvesin vaatimuksen päästä vapaaksi ennen oikeudenkäyntiä. Oikeus perustelee päätöstään sillä, että Alvesin pelätään poistuvan maasta.

Alves odottaa oikeudenkäyntiä, jossa häntä syytetään naiseen kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta.

”On olemassa kohonnut karkaamisriski, joka liittyy toisaalta korkeaan rangaistukseen, joka voidaan määrätä nyt käsiteltävänä olevan asian vuoksi ja toisaalta suuriin taloudellisiin resursseihin, joiden avulla hän voisi milloin tahansa poistua Espanjasta”, oikeus totesi lausunnossaan.

Oikeuden mukaan passin ottaminen pois 39-vuotiaalta Alvesilta ei estäisi häntä poistumasta Espanjasta lentoteitse, meritse tai maata pitkinkään.

Jos Alves palaisi kotimaahansa Brasiliaan, oikeus uskoo, että Brasilia ei luovuttaisi häntä takaisin Espanjaan.

Myös yleisen syyttäjän virasto vastusti Alvesin vapauttamista.

Alvesia epäillään joulukuun lopulla barcelonalaisessa Sutton-yökerhossa tapahtuneesta seksuaalisesta väkivallasta. Alvesia syyttänyt nainen kertoi, että pelaaja kosketteli häntä alusvaatteiden alta.

Aluksi Alves kiisti tuntevansa naista, mutta hän muutti kertomustaan useita kertoja. Myöhemmin pelaaja sanoi, että heidän kanssakäymisensä tapahtui yhteis­ymmärryksessä.

Pidätyksensä jälkeen Alves sai potkut nykyisestä seurastaan, meksikolaisesta Pumasista.

Alves pelasi FC Barcelonassa 408 ottelua. Hän oli voittamassa kuusi kertaa Espanjan liigan, kolme kertaa Mestarien liigan ja neljä Espanjan cupmestaruutta.

Viime syksyn Qatarin MM-kisoissa hänestä tuli vanhin pelaaja, joka on edustanut Brasiliaa MM-tasolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut