Honda harkitsee paluuta formula ykkösiin: ”Haluamme seurata, mihin F1 on menossa”

Formula ykkösistä nimellisesti vuonna 2021 vetäytynyt valmistaja harkitsee paluuta, kun moottorisäännöt uudistuvat 2026.

Autovalmistaja Honda harkitsee paluuta formula ykkösiin, kun moottorisäännöt uudistuvat 2026. Yhtiö vetäytyi sarjasta virallisesti 2021, mutta toimii edelleen Red Bullin ja AlphaTaurin moottorinvalmistajana.

20.2. 14:31

Vuonna 2026 käyttöön otettavat uudet moottorisäännöt ovat saaneet Hondan harkitsemaan paluuta formula ykkösiin, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Yhtiö vetäytyi autourheilun kuninkuusluokasta virallisesti vuonna 2021, vaikka sen moottorit ovat sen jälkeenkin olleet Red Bullin ja AlphaTaurin käytössä.

Vielä viime kaudella moottorit kulkivat nimellä Red Bull RBPTH00, mutta kauden 2023 autoissa valmistaja näkyy jo Honda RA621H -moottoreillaan.

”Haluamme seurata tarkasti, mihin F1 on menossa ja katsoa, miten asiat menevät”, sanoo Honda Racing Corporationin (HRC) puheenjohtaja Koji Watanabe.

”Meillä ei ole konkreettisia päätöksiä siitä, palaammeko takaisin.”

F1-autoista löytyy myös uudistuksen jälkeen 1,6-litraiset V6-turbomoottorit. Niiden tekniikka yksinkertaistuu ja hinta halpenee samalla kun sähkön tuottaman tehon osuus ja hiilineutraalien synteettisten polttoaineiden käyttö kasvavat.

Watanabe kokee uudet säännöt houkutteleviksi, koska ne sopivat yhteen Hondan yritysstrategian kanssa.

”Formula 1 on siirtymässä voimakkaasti kohti sähköistämistä. Kun otetaan huomioon, että hiilineutraalius on koko konsernin kattava tavoite Hondalla, uskomme formula ykkösten tulevaisuuden suunnan olevan tavoitteemme mukainen”, hän sanoo.

”Siksi olemme päättäneet rekisteröityä moottorivalmistajaksi.”

Watanabe kertoo monen tallin ottaneen yhteyttä Hondaan rekisteröinnin jälkeen, mikä on luonnollista Red Bullin menestyksen jälkeen. McLaren on BBC:n mukaan yksi näistä talleista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut