Karhuille jälleen tappio – pudotuspelipaikka ei ole enää omissa käsissä: ”Tämän hetken karhulauma ei parempaan pysty”

Karhut ei pelaa tällä hetkellä hyvin ja se näkyy tulostaululla.

Tomi Jerkku teki tehot 3+1 Jyväskylässä, mutta se ei Karhuja auttanut voittoon.

19.2. 18:42

Karhujen pelaaminen salibandyn Divarissa on ottanut jyrkän käänteen alaspäin vuoden 2023 aikana.

Sunnuntaina joukkue kärsi jo viidennen peräkkäisen tappionsa. Kahdeksasta viime ottelustaan porilaiset ovat voittaneet vain yhden.

Hetken aikaa hyvinkin varmalta näyttänyt pudotuspelipaikka on lipumassa samalla joukkueen käsistä. Enää sen saavuttaminen ei ole pelkästään Karhujen omissa tassuissa, vaan apuja tarvitaan muualtakin.

Varmaa on, että kahdesta viimeisestä runkosarjapelistään Karhujen on napattava kaksi voittoa. Sekään ei siis automaattisesti riitä kuuden parhaan joukkoon.

”Pelasimme viikonloppuna pallollisesti paremmin kuin hetkeen, mutta se ei auta, kun tuli kaksi tappiota. Meille tulee paljon huolimattomuusvirheitä ja se korostuu tulostaululla. Ehkä nöyryys peliä kohtaan ei ole ihan riittävää”, valmentaja Jani Rajala totesi.

”Nyt pudotuspelit eivät enää ole omissa käsissä. Se on totuus. Olisimme ilman muuta kaivanneet sunnuntaina kolmea pistettä.”

Karhut hävisi sunnuntaina O2-Jyväskylälle vieraskentällä. Ottelu päättyi 10–7 (5–3, 0–1, 5–3). Tomi Jerkku teki Karhuille tehot 3+1.

Pelin tahti oli hiukan sama kuin lauantainakin. Karhut nousi jälleen takaa tasoihin kamppailun aikana, mutta ei päässyt missään vaiheessa vastustajansa ohi. Lopulta kolmannessa erässä kotijoukkue karkasi tavoittamattomiin.

”Viikonloppu meni kieltämättä aika samalla kaavalla. Kun sitä ajatteli, että nyt nousemme voittoon, niin vastustaja iskikin sen seuraavan maalin. Harmittaa tietysti tosi paljon.”

Rajalan mukaan Karhut on taantunut kauden aikana, kun moni vastustaja on ottanut samaan aikaan omassa pelaamisessaan askeleita eteenpäin.

Henkisesti joukkue ei ole vielä täysin toipunut viime kauden putoamisesta F-liigasta sarjaporrasta alaspäin.

”Tämän hetken karhulauma ei parempaan pysty. Ehkä asia muuttuu, kun saamme kesällä puhallella ja koottua ajatuksia. Kyllä se näkyy selvästi, että pelaajia vaivaa vielä putoaminen ja motivaatio Divarissa pelaamiseen ei ehkä ole kaikkein paras”, Rajala kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut