Valmentajansa kesken kisojen erottanut Mikaela Shiffrin voitti viimein MM-kultaa myös suurpujottelussa

MM-kulta on alppihiihdon supertähdelle Mikaela Shiffrinille uran seitsemäs. Erika Pykäläinen paranteli toisella kierroksella sijoitustaan.

Yhdysvaltojen Mikaela Shiffrin on nyt seitsenkertainen maailmanmestari. Shiffrin voitti suurpujottelun MM-kullan täpärällä 0,12 sekunnin erolla.

16.2. 21:57

Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin voitti naisten suurpujottelun maailmanmestaruuden Ranskassa järjestettävissä alppihiihdon MM-kilpailuissa.

Avauskierroksen jälkeen kärkipaikkaa pitänyt Shiffrin jätti Italian Federica Brignonen MM-hopealle niukalla 0,12 sekunnin erolla. Norjan Ragnhild Mowinckel otti pronssia jääden ainoastaan 0,22 sekuntia Shiffrinistä.

Suomen Erika Pykäläinen nousi toisella kierroksella viisi sijaa ja oli lopputuloksissa 30:s. Pykäläinen oli kisan ainoa suomalaisosallistuja.

MM-kulta on Shiffrinille uran seitsemäs mutta suurpujottelussa vasta ensimmäinen.

Hänellä on suurpujottelusta aiemmin kaksi MM-hopeaa ja yksi pronssi. Lisäksi Shiffrin voitti suurpujottelun olympiakultaa Pyeongchangissa alkuvuodesta 2018.

Tämänkertainen MM-kisarupeama Ranskan Courchevelissä ja Méribelissä on ollut Shiffrinille tapahtumarikas. Hän katkaisi yhteistyön valmentajansa Mike Dayn kanssa kesken meneillään olevien kisojen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut