Suomi putosi MM-pariviestissä kymmenenneksi – viimeinen taulu tuotti toistuvasti ongelmia

Norja vei odotetusti parikisan MM-kultaa. Suomi taisteli vielä puolivälissä sijoituksesta kuuden parhaan joukossa.

Suvi Minkkinen (kuvassa) ja Olli Hiidensalo muodostivat Suomen joukkueen torstaisessa MM-parisekaviestissä.

16.2. 21:01

Viimeisen pystypaikan viimeinen taulu koitui sekä Suvi Minkkisen että Olli Hiidensalon kohtaloksi ampumahiihdon MM-kisojen parisekaviestissä Saksan Oberhofissa.

Suomalaispari taisteli vielä kisan puolivälissä sijoituksesta kuuden parhaan joukossa, mutta lopputuloksissa Suomi oli kahden sakkokierroksen rasittamana vasta kymmenes.

Sakkojen lisäksi Minkkinen ja Hiidensalo käyttivät kisassa yhteensä 13 varapatruunaa.

Norjan Marte Olsbu Røiseland ja Johannes Thingnes Bø voittivat parikisan MM-kullan ennen Itävaltaa ja Italiaa, vaikka Bø joutui sakkoringille jälkimmäisellä osuudellaan. Suomen ero Norjaan oli maalissa 2.27,2 minuuttia.

Itävallan hopeakaksikon muodostivat Lisa Theresa Hauser ja David Komatz. Italian Lisa Vittozzi ja Tommaso Giacomel jättivät Ruotsin, Ranskan ja Saksan mitalien ulkopuolelle.

Minkkinen ylsi keskiviikkona normaalimatkan nolla-ammunnallaan sensaatiomaisesti kahdeksanneksi, mutta pariviestissä viimeinen taulu ei osunut sitten millään.

”Vaikeaa sanoa, miten paljon siinä lopussa oli kyse väsymyksestä. Vaikea oli se viimeinen taulu”, Minkkinen kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

”Minullakin oli viimeinen taulu ongelmana. Ensimmäisen varapatruunan sähläsin, ja sitten alkoi tuulla sen verran, että viimeinen yritys meni jo todella kauas. Haimme top 6 -sijaa, mutta sitä ei tänään tullut”, Hiidensalo sanoi.

MM-kilpailut jatkuvat lauantaina viesteillä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut