"Liikunnallisesti lahjakkaat ja innokkaat pojat" selviytyivät yhdistelmäjoukkueella kovan talvisarjan mitalipeleihin

Joukkueessa on 2012- ja 2013-syntyneitä lupauksia neljästä eri seurasta.

FC Jazzin pojat pääsivät kovaan seuraan talvisarja Winterliigan loppupeleihin. Kyseessä on yhdistelmäjoukkue, jossa on mukana pelaajia myös Karhu-Futiksesta, PTU:sta ja EuPasta.

14.2. 14:27

Satakuntalaisessa jalkapallossa on tulevaisuutta. Yhteistyö seurojen välillä toimii.

Kaikkien vääntöjen ja alakulon taustalla myös yllä olevat toteamukset ovat totta.

Siitä esimerkin antoivat vuosina 2012 ja 2013 syntyneet lupaukset. He selviytyivät FC Jazzin nimissä Winterliigan Elite-sarjan 2012-syntyneiden sarjan mitalipeleihin.

Jazzin lisäksi 16 pojan joukkueessa oli pelaajia Karhu-Futiksesta, Pihlavan Työväen Urheilijoista ja Euran Pallosta.

”Tässä ikäluokassa aloitettiin taitokoulutoiminta kaksi kolme vuotta sitten. Sinne pääsi myös muiden seurojen pelaajia ja valmentajia kehittymään”, joukkueen valmentaja Dani Österlund kertaa yhteistyön alkua.

Ryhmän harjoituksissa on käynyt lisäksi pelaajia Kankaanpään Pallosta ja Toejoen Veikoista.

Winterliigaan kootussa 16 pelaajan ryhmässä on Österlundin mukaan liikunnallisesti lahjakkaita ja innostuneita poikia. Osa heistä pelaakin myös tavallisesti vuotta vanhempien joukkueissa.

Pääkaupunkiseudulla pelattavaan Winterliigaan Jazzin yhdistelmäjoukkue lähti hakemaan nimenomaan kovia kamppailuja. Pelien taso ja vauhti olivat Österlundin mukaan jo alkulohkossa toista kuin niissä alueellisissa peleissä, joihin 2012- ja 2013-syntyneet vielä tavallisesti osallistuvat.

Lokakuun lopussa alkanut talvisarja Winterliiga järjestetään kolmannen kerran. Sarjoja on eri ikäisille junioreille ja aikuisillekin, ja joukkueet jaetaan tasolohkoihin. Yhteensä tämän vuoden Winterliigaan ilmoittautui yli 500 joukkuetta Suomesta ja Virosta.

Suurin osa joukkueista oli pääkaupunkiseudulta. Satakunnasta mukaan lähtivät FC Jazzin 2012-syntyneiden lisäksi kaksi MuSan joukkuetta. Toinen niistä nähtiin 2012-syntyneiden kilpasarjassa (alkulohkon 6.), toinen 2013-syntyneiden Elite-sarjassa (alkulohkon 7.).

Winterliiga toi pojille kerran kuukaudessa pelimatkan pääkaupunkiseudulle. Yksi matka sisälsi kaksi 25 minuutin peliä, joiden lisäksi Jazz sopi aina pari harjoituspeliä samaan reissuun.

Jazz sijoittui lohkossaan kolmanneksi. Edelle menivät RCD Espanyol ja HJK. Toisesta lohkosta kuuden joukkueen mitalipeleihin ylsivät virolainen Nömme United, KäPa ja EPS. Jatkopelit pelataan 18. maaliskuuta ja 1. huhtikuuta järjestettävissä turnauksissa.

Alkulohkojen ykkösjoukkue Espanyol ei tule nimestään huolimatta Espanjasta. Kyseessä on Helsingissä toimiva suomalainen junioriseura, jonka yhteistyökumppani on edustustasolla La Ligassa pelaavan barcelonalaisen Espanyolin jalkapalloakatemia.

”Nämä pelit ovat meille hyviä mittareita, mutta kyllä me pyrimme myös pärjäämään mahdollisimman hyvin”, Österlund mietti Winterliigan huipennuksesta.

Yhdistelmäjoukkueen 16 pelaajan ryhmän muodostavat Kaius Kuivamäki (EuPa), Huugo Ilkka (Jazz), Onni Lahti (Karhu-Futis), Eemeli Harell (Jazz), Eemil Tuominen (Jazz), Julius Porri (Jazz), Eemeli Salmi (Karhu-Futis), Aatos Rosenholm (EuPa), Joshua Israel (Jazz), Jami Pohjola (Jazz), Luka Enqvist (Jazz), Valtteri Nurminen (EuPa), Aleksi Maansalo (EuPa), Iivo Virta (Jazz), Pyry Rantanen (PTU) ja Joonas Someristo (Jazz).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut