Jasmi Joensuu ihmettelee joukkue­kaverien kommentteja viesti­sopassa: ”Tiesivät tilanteen täysin”

Jasmi Joensuun mukaan päätös jäädä pois Toblachin maailmancupin viestijoukkueesta oli tehty yhdessä valmennusjohdon kanssa.

Jasmi Joensuu tähtää nyt Planican MM-kisoihin.

13.2. 15:50

Suomen MM-kisajoukkueeseen valittu Jasmi Joensuu harmittelee Toblachin maailmancupin viestijoukkueesta syntynyttä kohua.

Joensuu ja Eveliina Piippo jäivät pois viikko sitten sunnuntaina hiihdetystä viestistä, vaikka ennakkoon heidän odotettiin olevan mukana kisassa.

Poissaolot aiheuttivat keskustelua jopa hiihtomaajoukkueen sisällä. Viestinelikkoon kuulunut Anne Kyllönen totesi viestin jälkeen hieman happamasti, että kisaan oli vähän halukkaita.

Jälkikeskusteluissa poissaolojen syyksi arveltiin muun muassa harjoittelun optimointia ja huonon näytön välttelyä ennen MM-valintoja. Joensuun mukaan ainakaan hän ei jäänyt viestistä pois ”taktisista syistä”.

”Siitä olen sataprosenttisen varma”, hän toteaa.

Joensuu kertoo suunnitelleensa valmentajansa Kalmer Trammin kanssa, että hiihtää Toblachissa kaksi kilpailua, perjantain sprintin ja sunnuntain viestin.

Maajoukkueen valmennusjohto katsoi kuitenkin, että lauantain kymmenen kilometrin kilpailu olisi hänelle tärkeä MM-näyttöjen kannalta.

Joensuun kuvailee matkojen valinnasta tehtyä päätöstä kovaksi, mutta yhdessä maajoukkueen valmennusjohdon kanssa tehdyksi.

”Noudatin valmennusjohdon ohjeita. Teimme päätöksen jo ennen viikonloppua, että jätän sunnuntain viestin väliin. Halusin myös varmistaa, että saan hyvän treenipätkän MM-kisojen valmistautumiseen enkä kilpaile liikaa”, Joensuu kertoo.

Joensuu huomauttaa, että kyse oli kahden kisan kokonaisuudesta. Kolme kisamatkaa olisi ollut liian kova urakka tässä vaiheessa kautta.

Sprinttiä hän ei halunnut jättää väliin, koska kamppailee sprintticupin kokonaistilanteessa top-10-sijoituksesta.

”Niitä kisoja ei voi uhrata yhtään.”

Lauantaina arvostelijoiden joukkoon liittyi Aino-Kaisa Saarinen, jonka mukaan Joensuun ja Piipon olisi pitänyt olla antamassa lisänäyttöjä viestikisassa.

”Sillä tavalla harmittaa kommentit, kun kokonaisuutta ei ymmärretä. Itselläni oli halu hiihtää sunnuntaina. Omasta joukkueestakin joukkuekaverit kommentoivat, vaikka tiesivät tilanteen täysin.”

Joensuu oli Toblachin vapaan hiihtotavan sprintissä 23:s ja kymmenen kilometrin kisassa 31:s. Hänen tämän kauden paras sijoituksensa on maailmancupissa on Beitostölenin perinteisen kymiltä, jossa hän oli kymmenes.

Hiihdon MM-kisat Slovenian Planicassa alkavat sprintillä torstaina 23. helmikuuta.

Naisten joukkueen MM-kisoissa muodostavat Joensuun, Kyllösen ja Piipon lisäksi Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Johanna Matintalo ja Jasmin Kähärä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut