Porin ravit halusi pitää erotiikkaillan - Hippos kielsi

Porissa kaavailtiin uudenlaista elämystä raviväelle, mutta ylemmältä taholta puututtiin peliin.

Porin Ravien voimakaksikko kehitteli uudenlaista ohjelmaa.

7.2. 20:52

Porin Ravit Oy:n voimakaksikolla, toimitusjohtaja Jesse Laaksosella ja kilpailupäällikkö Juha Järvenpäällä välähti talven pimeillä.

He päättivät järjestää perjantaina 3. maaliskuuta Porissa erotiikkateemaisen ravi-illan.

Monipuolinen ohjelma oli suunniteltu, ja innostunut tunnelma virisi asiakaskunnassa.

Kaksikko lanseerasi Erotic Night Live -nimeä kantaneen ravi-illan Hippoksen kilpailukalenteriin, mutta nimi katosi yllättäen järjestelmästä.

Porilaiskaksikko tuuppasi sen sinne uudelleen, kunnes sähköpostiin kilahti viesti Hippoksen raviurheilujohtajalta. Kattojärjestö ei suostunut erotiikkailtaan.

”Emme olleet ihan samalla aaltopituudella, mitä erotiikka tarkoittaa”, Järvenpää, 33, sanoo.

”Erotiikka on laaja käsite. Ehkä jollekin ryhmille sana erotiikka tuo ensimmäisenä mieleen pornon. Kun sitten taas vähän erilaisessa nykymaailmassa kasvaneet ajattelevat sitä vähän eri tavalla. Näin minä sen näkisin.”

Uudenlaiseen ravi-iltaan oli suunniteltu muun muassa seksivälineiden esittelyä, mutta myös paljon muuta teemaan liittyvää ohjelmaa. Tarjoilijoillekin oli kaavailtu hieman normaalista poikkeavaa päällepantavaa.

”Kaikki tietysti ymmärtävät, että hyvän maun rajoissa tällainen pitää tehdä. Mielestäni saimme hyvän ja mielenkiintoisen konseptin aikaiseksi”, Järvenpää sanoo.

”Jos yhteiskunnallisesti mietitään, niin seksuaalisuus on ollut paljon tapetilla. Ja se elää ehkä jonkinlaista murrosta, kun verrataan menneeseen maailmaa. Se miten avoimesti asioista keskustellaan. Tästä teemasta olisimme lähteneet liikkeelle. Mitä on seksuaalisuus nykypäivänä, seksuaalinen tasa-arvo, suostumus.”

Esiintyjätkin oli kaavailtu jo valmiiksi.

”Meillä olisi ollut yksi esiintyjä puhumassa seksuaalisen väkivallan ehkäisystä ja torjumisesta.”

”Sitten olisi ollut eroottisiin vaatteisiin liittyvä muotinäytös, miehiä ja naisia molempia. Myös erilaisista seksivälineistä vähän esittelyä. Se on hieno taiteenlaji. Meillä oli yksi kaksikko sitä järjestämässä, ja heillä oli hyvä vähän huumorilla säestetty ote siihen”, Järvenpää kertoo.

Laaksonen ja Järvenpää ovat johtaneet Porin Raveja reilun vuoden ajan.

Vaikka Porin Ravit ei ehtinyt vielä kunnolla edes aloittaa tapahtumansa markkinointia, se ehti saavuttaa suurta suosiota – kunnes Hippos nousi takajaloilleen.

”Puhuimme vasta vähän vanhojen asiakkaiden kanssa, kiinnostaisiko heitä tällainen teema. Kaikki olivat, että he tulevat ainakin. Sitten naisporukoilta tuli suoraan yhteydenottoja, että hei, mikäs juttu tämä on. Nimenomaan naiset tuntuivat innostuvan aivan mahdottomasti.”

Järvenpää on pettynyt, että hyvä idea ei sopinut monilta osin konservatiivisen ravijärjestön pirtaan.

”Se oli meille iso pettymys. Ennen kuin olimme ehtineet edes markkinoida, myynti oli jo kovaa. Kaikki palaute ja kyselyt, jotka meille ovat tulleet, ovat olleet pelkästään positiivista.”

”Tapahtuma-alalla kun ollaan ja ravien yleisömääriä katsoo, niin paljon puhutaan, että täytyisi uudistua, keksiä jotakin uutta ja tehdä tapahtumista houkuttelevia.”

Porin vesittyneistä erotiikkaraveista kertoi ensin Maaseudun tulevaisuus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut