Janni Hussi keräsi valtavan huomion SM-rallissa – Heikki Kovalaista kismitti hankala kisa

Heikki Kovalaisen kilpailu Kuopion SM-rallissa oli ohdakkeinen.

5.2. 11:45

Kuopio

Rallin maalissa nähtiin mietteliäs mies. Vapautunut olemus oli pitkän kisapäivän aikana vaihtunut tiukkaan ilmeeseen ja syviin ajatuksiin.

Kovalainen ei kyennyt peittämään pettymystään. Juuri tällä hetkellä kuuden joukkoon yltäminen tuntuu kaukaiselta tavoitteelta, mutta periksi ei anneta.

”Kyllä se vaikeaa oli. Ei pystytä parempaan tällä hetkellä. Vähän pettynyt olen siihen, etten pysty viemään hommaa eteenpäin”, Kovalainen huokaa.

Yhden penkkaan ajon sävyttämässä kisassa Kovalainen ylsi kisan 14. sijalle. Edelle ennätti turhan monta kilpakumppania. Eroa rallin voittaneeseen, vastaavalla Skoda Fabialla liikkuneeseen Jari Huttuseen kertyi neljä minuuttia ja 20 sekuntia.

”Minkäs teet? Oli jotenkin tosi haastavaa koko ajan; mentiin pitkin penkkoja ja ojia. Oli ihme, ettemme jääneet välille, eikä auto osunut puihin tai kiviin. Nyt täytyy vain analysoida tämä suoritus ja laittaa uutta matoa koukkuun.”

Kovalainen jäi kauas kärjestä.

RalLiyleisön suosikista ei jäänyt epäselvyyttä. Janni Hussi keräsi ikään ja sukupolveen katsomatta valtaisan fanijoukon ympärilleen. Kaverikuvaan haluavia oli jonoksi asti, joten Hussi sai poseerata kuvassa jos toisessakin.

Ykköskuljettajasta poiketen Hussi nautti täysin siemauksin rallipäivästä Savon sydämessä. Harvoin on SM-rallissa nähty sellaista väenpaljoutta kuin Kuopiossa kohtasi jokaisella erikoiskokeella.

”Tämä oli mahtava kokemus. Uutta oppia tuli paljon ja pätkät olivat tosi hienoja. Meillä oli tosi hauskaa, vaikka paljon löysin omaan tekemiseen kehityksen kohteita. Tässä lajissa ei vain taida koskaan tulla valmiiksi”, Hussi tietää.

Siinä missä Kovalaisen rallit jatkuvat SM-sarjassa vasta kesäkelillä, kartturoi Hussi vielä talvikauden päättävässä Jyväskylän osakilpailussa.

”Heikki on silloin Japanissa, mutta minä olen kartturoimassa eri kuskia, tässä samassa autossa.”

Ottaen huomioon, että kyseessä oli vasta kolmas ralli Hussille, kehityskaari kartanlukijan tehtävissä on ollut voimakkaasti ylöspäin sojottava.

”Aika hyvin pysyin nuotilla koko päivän. Välillä meinasin lukea liiaksi eteen, mutta maltoin mieleni.”

Kartanlukijan työ vaatii melkoista rytmitajua, jotta sanoissa ei sekoa kesken erikoiskokeen. Hussi on saanut apua MM-sarjasta tunnetulta suomalaiskartanlukijalta, mutta suurimman työn hän on tehnyt yksin asioita opetellessaan.

”Olen opiskellut asioita aika paljon kotona. Marko Salminen on minua jeesannut siinä, millä tavalla kotiharjoittelua voi tehdä videoiden avulla. Haluan oikeasti oppia tämän tehtävän. Matikan tunneilla ei mitään jäänyt päähän, mutta nyt asiat kiinnostavat, niin silloin niitä oppiikin”, vahvistaa Hussi.

Hussi ja Kovalainen ajoivat ensimmäisen rallinsa kuljettajaparina.

Kuopion SM-rallin voittoon ajoi Jari Huttunen vain 2,1 sekunnin erolla konkari Juha Saloon. Teemu Asunmaa oli kolmas.

Kisassa ylivoimaisessa johdossa WRC-kalustollaan kaasutellut Esapekka Lappi rysäytti autonsa penkkaan toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut