Narukerä sai runkosarjan pakettiin – kakkossijalta mestaruusjahtiin

Porilaiset voittivat nihkeässä säässä Botnian niukasti. Iiro Nurmi torjui teki liigadebyyttinsä Kerän tolppien välissä.

Ville Aaltonen teki voittomaalin Helsingissä. Kapteenia harmitti sää, joka esti kunnon jääpallon. Huonon kelin pelit ovat tulleet Kerälle viime aikoina turhankin tutuksi.

28.1. 18:55

Helsinki

Sankka lumipyry laittoi kapuloita Narukerän rattaisiin jääpallon Bandyliigan runkosarjan päätöskamppailussa Helsingissä.

Voitto isäntäjoukkue Botniasta irtosi nihkeässä säässä niukasti maalein 2–1.

Voiton ansiosta Narukerä säilytti runkosarjan kakkostilansa Mikkelin Kamppareiden takana.

Kakkossija antaa Narukerälle ensi viikolla starttaavaan jatkosarjaan kaksi kotiottelua, joista ensimmäinen on ohjelmassa jo ensi keskiviikkona joko Jyväskylän JPS:aa tai Lappeenrannan Veiterää vastaan. Vastustaja ratkeaa sunnuntaina.

”Millään muulla ei ollut merkitystä kuin voitolla. Saimme sen kammettua hyvällä taistelupelillä, vaikka keli hankalaksi menikin. Kaksi kotiottelua jatkosarjaan on tärkeää, ettei tule otteluruuhkassa turhaa matkustelua”, Narukerän kapteeni Ville Aaltonen summasi.

Jatkosarjapelien lisäksi Narukerää odottaa ensi viikon lauantaina Suomen cupin finaali Lappeenrannassa Veiterää vastaan.

”Mieluummin sitä pelaa kuin treenaa”, Aaltonen tiivisti.

Ilman paineita päätöskierrokseen lähtenyt Botnia tarjosi Narukerälle shokkihoitoa heti ottelun alussa. Jyrki Tauschi vei helsinkiläiset 1–0-johtoon neljännellä minuutilla, mutta Narukerä käänsi tilanteen edukseen kahdella pikamaalilla nopeasti.

Ville Aaltonen sai kunnian voitto-osumasta, kun tasoitusmaali puolestaan kimposi maaliin Joona Rajalan laukauksen kautta helsinkiläisten omasta pelaajasta.

”Olihan meillä paikka ratkaista ottelu jo avausjaksolla, mutta olosuhteet olivat vastaan”, Aaltonen tunnusti.

Lumisateen takia hienoudet loistivat kentältä poissaolollaan, eikä tekopaikoilla juhlittu.

”Aika miekkailuksi peli meni. Lumisateen takia järkeviä lyöntejäkään ei saanut aikaiseksi. Kun sai pallon boksin sisään, alkoi joka suunnasta tulla mailaa tielle. Onneksi ei tullut mitään ylilyöntejä eikä loukkaantumisiakaan”, Aaltonen tuumasi.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Narukerän pelaajat joutuivat puhdistamaan jäätä omalta puolustusalueeltaan.

”Kenttämies oli jättänyt siihen isomman lumikasan, minkä takia yksi häkkipäistämme (junioripelaajista) joutui vähän hommiin”, Aaltonen hymähti.

Kun Narukerä ei viimeistelyssä onnistunut, taisto meni arpapeliksi. Botnia piti Narukerän ahtaalla loppuun saakka. Botnialla oli muutama tekopaikka ottelun lopussa, mutta Narukerän maalilla Santeri Rantasta tuurannut ja liigadebyyttinsä tehnyt Iiro Nurmi viimeisenä lukkona esti helsinkiläisten yritykset.

”Taistelimme loppuun saakka hyvin. Se on tärkeää jatkoa ajatellen, sillä pelimme on ollut kauden aikana paikoitellen pehmeää”, Aaltonen tunnusti.

Samoilla linjoilla oli Narukerän päävalmentaja Tuomas Erkkilä, joka näki joukkueen kamppailupelaamisessa piristymisen merkkejä sitten viime sunnuntain HIFK-ottelun.

”Jos keli olisi ollut puhdas, olisimme ratkaisseet pelin jo avausjaksolla”, Erkkilä huomautti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut