Porilaisjalkapalloilija Justus Lehto solmi sopimuksen VPS:ään – ”Tavoite on ollut koko ajan palata Veikkausliigaan”

Terveyshuolista viime vuosina kärsinyt Justus Lehto, 25, palaa Veikkausliigaan.

Justus Lehto Porin stadionilla vuonna 2020.

27.1. 12:32 | Päivitetty 27.1. 19:40

FC Jazzin kasvatti Justus Lehto nähdään tulevana kesänä Veikkausliigassa.

Vaasan Palloseura tiedotti solmineensa porilaisen kanssa yksivuotisen sopimuksen. Sopimuksessa on myös optio ensi kaudesta.

”Lehto on pelaajatyyppi, jota meillä ei vielä ole. Hän on hyvä viemään peliä eteenpäin pallon kanssa ja ilman”, kehui VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela seuran tiedotteessa.

Lehto pelasi Veikkausliigassa kausina 2017–2018 PS Kemin paidassa, mutta sitten alkoivat ongelmat. Porilainen kärsi fyysisestä ylikuormitustilasta, josta toipuminen on aina tapauskohtaista.

Lehdolle toipuminen kesti kokonaisuudessaan noin 2,5 vuotta.

”Tämän 30 kuukautta kestäneen sairausloman aikana olen tehnyt noin 600 kappaletta pääasiassa omatoimisesti kuntouttavia, urheiluvalmentajan ja -lääkärin laatimia harjoituksia”, hän kertoi Urheilulehdelle loppuvuonna 2020.

Justus Lehto edustaa jatkossa VPS:ää.

Lehto palasi pelikentille kesällä 2021, Ykkösessä pelanneen KPV:n riveihin. Viime vuonna porilainen pelasi Kakkosta KuPSin akatemiajoukkueessa.

Keskikentällä viihtyvä Lehto lunasti paikkansa VPS:ssä testijakson jälkeen.

”Loistavat fiilikset. Kova työ on takana. Näiden viime vuosien aikana tavoite on ollut koko ajan palata Veikkausliigaan. Nyt se toteutuu, niin totta kai tuntuu todella hyvältä”, Lehto kertoi Satakunnan Kansalle.

”Vaasa vaikuttaa hyvältä paikalta: On hieno stadion ja erinomaiset puitteet. Valmennuksesta ja muista pelaajista olen saanut hyvän kuvan. Uskon, että olemme kilpailukykyinen joukkue ensi kaudella.”

Justus Lehdon kuulumisista voit lukea lisää Satakunnan Kansasta lähitulevaisuudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut