Nyrkkeilyliitto ei lähetä joukkuetta naisten MM-kisoihin – ministeri otti kantaa päinvastaiseen tietoon

Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtajan mukaan liitto epäonnistui viestinnässään, koska ”kaksi eri asiaa meni sekaisin”.

Vilma Viitanen (punainen asu) ja Marokon Widad Bertal ottelivat marraskuussa Tammer-turnauksessa.

26.1. 21:00

Suomen nyrkkeilyliitto ei lähetä joukkuetta naisten MM-kisoihin, jotka käydään Intiassa maaliskuussa.

Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laine kertoi, että päätös asiasta tehtiin torstaina.

Viime päivinä arvovaltaiset tahot ovat ottaneet kantaa päinvastaiseen uutiseen, jonka mukaan Nyrkkeilyliitto lähettäisi urheilijoita naisten MM-kisoihin, joihin todennäköisesti osallistuu Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoita.

Tiistaina Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Matti Heikkinen ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Kari Niemi-Nikkola arvostelivat Nyrkkeilyliiton päätöstä ja odottivat saavansa liitolta lisätietoja.

Urheilusta vastaava ministeri Petri Honkonen (kesk) sanoi torstaina Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, että hänen mielestään Nyrkkeilyliitto toimii väärin tässä asiassa.

Torstaina illan suussa Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laine kertoi, että liitto ei ole lähettämässä joukkuetta naisten MM-kisoihin.

Laineen mukaan mitään päätöstä joukkueen lähettämisestä Intiaan ei ollut tehty ennen torstaita.

”Meillä on keskusteltu tästä kevään kilpailukalenterista, ja MM-kilpailut ovat olleet siinä vahvasti esillä ja vaihtoehtona, että mennään. Sitä päätöstä ei ollut tehty, mutta se oli keskustelun alla”, Laine sanoi.

Nyt siis ministeriä myöten on otettu kantaa asiaan, joka ei pidä teidän mukaanne paikkaansa. Miksi ette heti maanantaina oikaisseet asiaa, jos päätöstä ei ollut tehty?

”Tässä on mennyt sekaisin kaksi eri asiaa. Emme ole nähneet tarpeelliseksi lähteä sitä korjaamaan, koska se on ollut varteenotettava vaihtoehto”, Laine sanoi.

Mitkä ovat ne kaksi eri asiaa?

”Kisoihin lähteminen ei ole ollut ydinkysymys vaan se, otellaanko me venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita vastaan.”

Nyrkkeilyliitto julkaisi 10. tammikuuta verkkosivuillaan kannanoton, jonka mukaan liiton hallitus tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet Ukrainassa.

Liitto ilmoittaa myös tukevansa Suomen olympiakomitean kannanottoa, jossa vaaditaan kansainvälistä urheiluliikettä sulkemaan venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat ja toimihenkilöt pois kansainvälisistä tehtävistä tai tapahtumista.

Liitto toteaa kuitenkin kannanotossaan näin:

”Arvokilpailuihin ja olympiakarsintoihin osallistuvat suomalaiset nyrkkeilijät voivat otella Venäjää tai Valko-Venäjää edustavaa ottelijaa vastaan. Muissa kansainvälisissä turnauksissa suomalaiset nyrkkeilijät antavat luovutusvoiton kohdatessaan Venäjää tai Valko-Venäjää edustavan urheilijan.”

Laineen mukaan tästä nousi häly.

”Se liittyi siihen, että joukkueen lähettäminen naisten MM-kisoihin oli vakavasti pohdinnassa.”

Liiton kannanotto olisi mahdollistanut joukkueen lähettämisen MM-kisoihin.

Laineen mukaan julkisuudessa on ollut tästä asiasta ”paljon väärinkäsityksiä”.

”Se osoittaa, että olemme selvästi epäonnistuneet sekä prosessissa että viestinnässä. Selvitämme nyt asiaa ja varmistamme, että Nyrkkeilyliiton kanta on linjassa ministeriön ja muiden olennaisten tahojen kanssa”, Laine sanoi.

Vaikuttivatko Olympiakomitean ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kriittiset kannanotot päätökseen olla lähtemättä urheilijoita naisten MM-kisoihin?

”Varmastikin ovat vaikuttaneet. En tiedä, mikä olisi muuten ollut päätös, mutta totta kai tällaiset kannanotot otetaan huomioon”, Laine sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut