Karhut löysi uuden valmennuspäällikön: Läntinen palaa Poriin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen

Toni Läntinen aloittaa Karhujen valmennuspäällikkönä toukokuun alussa.

26.1. 10:00

Pori

FBT Karhut on löytänyt seuran uudeksi valmennuspäälliköksi tutun, mutta samalla yllättävän nimen.

Yli kymmenen vuotta Porista pois ollut Toni Läntinen palaa kotikaupunkiinsa. Hän aloittaa salibandyseuran valmennuspäällikkönä toukokuun alussa.

Läntinen seuraa tehtävässä Mikko Lehteä, joka siirtyy raumalaisen SalBan päävalmentajaksi.

Karhujen toiminnanjohtajan Ville Salosen mukaan kartoitus aloitettiin syksyllä, kun Lehti ilmoitti lähdöstään. Seuran tavoite oli löytää tehtävään päätoiminen valmennuspäällikkö, joka sitoutuu pidemmäksi ajaksi. Keskusteluissa Läntisen kanssa Salonen löysi nopeasti yhteisen sävelen seuran kehittämisestä ja tulevista tavoitteista.

Läntinen palaa Poriin Turusta. Hän on ollut viime vuodet TPS:n liigajoukkueen valmennusringissä kakkosvalmentajana. Lisäksi hän toin toiminut TPS:n B- ja A-junioreissa päävalmentajana (B-juniorit 2018–2019, A-juniorit 2019–2020). Läntinen on toiminut myös Suomen alle 23-vuotiaiden miesten maajoukkuevalmentajana.

Arkistokuvassa Toni Läntinen on TPS:n pelaajana vuonna 2016.

"Mukava palata yli kymmenen vuoden jälkeen tuttuihin ympyröihin ja maisemiin sekä päästä työskentelemään isoon ja kunnioitettuun seuraan”, Läntinen totesi seuran tiedotteessa.

”Haluan tuoda uusia näkökulmia koko organisaatioon, joita olen saanut eri seuroista Suomesta ja ulkomailta sekä maajoukkueympyröistä. Tietysti tämä pätee eritoten seuran valmentajiin ja juniorijoukkueisiin. Nöyränä ja uutta odottavana on mukava päästä jakamaan omaa kokemusta valmennuspäällikön saappaissa.”

Porilaisen urheilupersoonan Ismo Läntisen poika pelasi aikoinaan SBS Porissa ja FBT Porissa sekä liigatasolla myös TPS:ssa ja Oilersissa.

Seuran puheenjohtajan Ville Pietilän mukaan täysipäiväinen valmennuspäällikkö on seuralta iso panostus. Samalla hän kokee, että se on myös välttämättömyys, jos Karhut haluaa mennä tosissaan eteenpäin.

”Tarkoitus on kehittää edelleen seuramme toimintaa ja suunnata katseet tulevaisuuteen. Tällä satsauksella voimme tarjota entistä yksilöllisempää ohjausta ja valmennusta joukkueille ja valmentajille”, puheenjohtaja Pietilä totesi tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut