Uusi käänne: Korihaiden ja Pyrinnön välistä uusintaottelua ei pelatakaan

Uudenkaupunkin Korihaiden tekemä valitus urheilun oikeusturvalautakuntaan meni läpi myöhään maanantai-iltana.

Sekä Korihaiden että Pyrinnön kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa.

24.1. 7:35

Tampereen Pyrinnön ja Uudenkaupungin Korihaiden oli tarkoitus pelata tiistaina uusintaottelu. Joukkueet kohtasivat joulukuun 30. päivänä, jolloin Korihait voitti pelin 84–81. Myöhemmin ottelupöytäkirjasta ja pelitallenteelta löydettiin kuitenkin useita virheitä, minkä vuoksi tulos oli väärä.

Nyt uusintaottelua ei pelatakaan, sillä Korihaiden sunnuntaina tekemä valitus urheilun oikeusturvalautakunnalle meni läpi. Alkuperäinen tulos jää voimaan, ja Suomen koripalloliitto on velvoitettu korvaamaan Korihaiden lautakuntakulut, 400 euroa.

Korihaiden ja Pyrinnön välisen ottelun jälkipuinnissa on ollut monta käännettä. Alun perin virhe ottelun tuloksessa nousi esille vajaa viikko pelin jälkeen, kun Salon Seudun Sanomat uutisoi siitä. Tämän jälkeen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö käsitteli asian ja ilmoitti, että virheellinen lopputulos jää voimaan.

Viime perjantaina Koripallon liittohallitus hyväksyi Pyrinnön tekemän valituksen ja määräsi ottelun pelattavaksi uudelleen tiistaina 24. tammikuuta.

Urheilun oikeusturvalautakunnalle tekemässään valituksessa Korihait vaati, että päätös uusintaottelusta kumotaan. Perusteena seura käytti esimerkiksi sitä, ettei Korihaita kuultu lainkaan siinä vaiheessa, kun Pyrinnön valitusta käsiteltiin. Lisäksi seura katsoi, ettei siihen voida kohdistaa kurinpitotoimia, koska seura tai sen jäsen ei ole rikkonut sääntöjä.

Oikeusturvalautakunta kuuli Suomen koripalloliittoa ja Pyrintöä ennen maanantaisen päätöksensä antamista. Pyrintö vaati Korihaiden valituksen hylkäämistä.

Sekä Korihaiden että Pyrinnön kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa. Runkosarjassa Korihait jäi viimeiseksi. Pyrintö oli yhdeksäs.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut