Arttu Lötjönen vaihtoi Porin pimeyden Välimeren aurinkoon – ”Päätös oli helppo, kun näin isosta seurasta osoitettiin kiinnostusta”

Arttu Lötjönen, 18, siirtyy Serie A:ssa pelaavan Sampdorian organisaatioon.

Arttu Lötjönen vaihtaa Porin Genovaan.

19.1. 19:04 | Päivitetty 19.1. 20:33

Yhdessä hetkessä olet Porissa – vailla täyttä selvyyttä tulevaisuudestasi.

Pari viikkoa myöhemmin kävelet Välimeren rannalla, Bogliascon kylässä. Seuranasi on legendaarinen UC Sampdoria, jonka harjoituskeskus on rakennettu tuohon kauniiseen rantakaupunkiin.

Jalkapallossa kaikki on mahdollista.

Juuri tuolla tavalla kävi porilaiselle jalkapallolupaus Arttu Lötjöselle.

FC Jazzissa viime kaudella pelannut ja nuorten maajoukkueen vakiokokoonpanoon kuulunut toppari haki pelipaikkaa Porin ulkopuolelta.

”Oli muitakin vaihtoehtoja, mutta Sampdoria tuli muutama viikko sitten kuvioihin. Kaikki tapahtui nopeasti: he ottivat yhteyttä ja halusivat minut nopeasti tänne Italiaan”, Lötjönen sanoo.

”Päätös oli helppo, kun näin isosta seurasta osoitettiin kiinnostusta. Italia on topparille varmasti paras paikka kehittyä. Ei luultavasti missään muualla osata puolustaa yhtä hyvin kuin Italiassa.”

Sampdoria on Seria A -seura.

Italian pääsarjatasolle Lötjöstä ei hankittu ainakaan täksi kaudeksi, vaan suurella todennäköisyydellä hän pelaa kauden loppuun Primaverassa eli seuran U19-joukkueessa. Ensimmäinen peli saattaa olla edessä jo perjantaina.

Lötjösen sopimus kestää alustavasti kauden loppuun asti.

”Lisäksi on optio ensi vuodesta. Riippuu siitä, miten minulla menee tämä kausi. Sitten neuvotellaan uudesta sopimuksesta.”

Lötjönen ei peittele innostustaan. Siirto ulkomaille on ollut iso tavoite.

”Tämä on unelmien täyttymys, että pääsee pelaamaan näin legendaarisessa seurassa, tällaisessa maassa ja futiskulttuurissa.”

Arttu Lötjönen uuden seuransa pelipaidan kanssa.

Uusia unelmia siintää kuitenkin jo näköpiirissä.

”Tavoite on totta kai päästä seuran ykkösjoukkueeseen jossain kohtaa. Paljon töitä on tehty, että tänne on päästy, mutta kovempi työ on vielä edessä.”

Maistiaisia mahdollisesta tulevasta Lötjönen sai aiemmin tällä viikolla, kun hän harjoitteli seuran edustusjoukkueen kanssa.

”Se oli mahtava kokemus. Jotain, mitä kohti pitää treenata jatkossa ja joka pitää takuulla motivaatiota yllä.”

Lue lisää: FC Jazzin jättävä nuori lahjakkuus loisti maaotteluissa: porilaispuolustaja blokkasi palloja ja teki kaksi maalia – Katso videot

Artikkelia muokattu klo 20.26: Lisätty Lötjösen kommentit ja kirjoitettu teksti kokonaan uudelleen. Lisätty myös kuva Lötjösestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut