Sivusto: Lewis Hamiltonille tarjotaan jättimäistä sopimusta

Hamilton haluaa jatkaa ajamista ja jatkaa sen jälkeen Merecedeksen lähettiläänä.

Lewis Hamilton haluaa yhä jatkaa ajamista.

17.1. 22:00

F1:n seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ei osoita hidastumisen merkkejä, vaikka ikää on jo 38 vuoden verran. Vuosi sitten britti pohti pitkään uransa jatkoa, mutta kauden 2022 jälkeen hän teki selväksi, että haluaa ajaa vielä pitkään.

Nykyinen sopimus Mercedeksen kanssa kattaa enää kauden 2023. Hän tienaa siitä 45 miljoonaa euroa. Jos Hamilton voittaa maailmanmestaruuden, siitä tulee mojova 25 miljoonan bonus päälle.

Urheilubisnessivusto Sportune kertoo, että Mercedes ja Hamilton ovat aloittaneet neuvottelut uudesta kaksivuotisesta jatkopaperista. Tiettävästi luvassa olisi roima palkankorotus.

Sportunen mukaan nyt Hamiltonille on tarjolla sama sopimus, mutta ilman bonuspykälää. 70 miljoonaa euroa kahden kauden ajan, eli yhteensä 140 miljoonaa. Valtaosan Hamiltonin palkasta maksaa sivuston mukaan tallin merkittävä kumppani Ineos.

Tallipomo Toto Wolff haluaa tiettävästi pitää Hamiltonin Mercedeksen leivissä myös kilpauran jälkeen, ja Sportunen mukaan Hamilton tähtää peräti 10 vuoden yhteistyösopimukseen, jossa hänestä tulisi yhtiön lähettiläs. Normaalisti tällaiset sopimukset tuovat 1–3 miljoonaa euroa vuosittain, mutta Hamilton haluaisi omasta lähettiläspestistään 25 miljoonaa euroa vuodessa.

Toisin sanoen jos Hamilton lopettaa 40-vuotiaana ja aloittaisi siitä kymmenvuotisen lähettilästaipaleen, se toisi hänelle 250 miljoonaa euroa 50-vuotisjuhliin mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut