Vaikka ilmoituksen ehdot eivät täyttyneet, Hakolalle kelpasi sattumalta paikalle tupsahtanut seura

Kuntohiihtäjä kertoi Piipolle palkinnosta, jonka Hakola oli luvannut.

Eveliina Piippo ja Ristomatti Hakola hiihtävät viikonloppuna SM-mitaleista Tampereella.

17.1. 11:13

Tampere

Jämin Jänteen Ristomatti Hakola julkaisi viime viikolla Instagramissa seuranhakuilmoituksen, jossa etsi kovaa treeniseuraa tositarkoituksella. Viikonloppuna tärppäsi, kun Vuokatti Ski Teamin Eveliina Piippo tupsahti sattumalta samalle ladulle.

Alkuperäisen ilmoituksen ehtoja Piippo ei aivan täyttänyt, sillä haussa oli ”primääristi miesseuraa”.

”Satuttiin ’Risen’ kanssa siihen samaan aikaan. Hän kysyi, mikä treeni mulla on ja kävi ilmi, että mäkin olen vetämässä harkkakisaa”, Piippo kertoi kaksikon kohtaamisesta.

Piippo ei tällä hetkellä ole itse sosiaalisessa mediassa, joten Hakolan seuranhakuilmoitus oli jäänyt häneltä kokonaan huomaamatta. Onneksi ystävällinen kuntohiihtäjä pelasti tilanteen kertomalla Piipolle, että Hakola oli tullut ilmoituksessa luvanneeksi vastustajalleen palkinnon.

Kilpailun lopullinen voittaja ei täysin selvinnyt, sillä Hakola hiihti kierroksen Piippoa enemmän, eivätkä tulokset olleet näin aivan vertailukelpoiset. Hakola kuitenkin lupautui tarjoamaan Piipolle lounaan, josta oli päivityksessäänkin maininnut.

”Se on vielä lunastamatta. Kyllä mä aion Riseä siitä muistutella. Kun mä haluan – oliks se nyt – keittolounasta, niin tiedän, keneltä lähden sitä kysymään”, Piippo totesi naurahtaen.

Sekä Piippo että Hakola hiihtävät viikonloppuna SM-mitaleista Tampereella. Molemmilla on takanaan pidempi kilpailutauko, joten nälkää varmasti riittää.

Piipolla on tähtäimessään erityisesti lauantain 15 kilometrin vapaan väliaikalähtökilpailu, jossa hän haluaisi kirkastaa neljän vuoden takaisen pronssinsa vähintään hopeiseksi.

Eveliina Piippo lähtee tulevana viikonloppuna mitalijahtiin.

Piippo on saanut uutta pontta menoonsa valmentajanvaihdoksesta. 24-vuotiasta hiihtäjää valmentaa nykyisin Santeri Erola, joka luotsaa myös Remi Lindholmia.

Piippo kertoi ottaneensa harjoituskisan myös Lindholmia vastaan. Kun häneltä tiedusteltiin, kumpi miehistä oli nopeampi, kallistui vaaka Lindholmin puoleen Hakolaan verrattaessa.

Tästä huolimatta myös Hakolan tilanne on tällä hetkellä parempi kuin kuukausiin, mikäli on uskominen hänen henkilökohtaista valmentajaansa Teemu Pasasta. Pasanen on myös koko Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja.

”Risellä on ollut hyvä harjoitusjakso sieltä loka-marraskuun vaihteesta saakka. Hänellä ei ole ollut mitään ongelmia useampaan kuukauteen, joten olen sillä tavalla ihan luottavainen”, Pasanen kommentoi ja jatkoi:

”Pitäisi olla ihan hyvässä kunnossa. Nyt viikonloppuna sitten nähdään virallisissa kisoissa, mikä tilanne on.”

Teemu Pasanen on Ristomatti Hakolan henkilökohtainen valmentaja.

Pasasen mukaan Hakola on panostanut perinteisen harjoitteluun, eikä häntä nähdä viikonloppuna 15 kilometrin vapaan kisassa. Vapaan pariviestiin ja perinteisen sprinttiin mies kyllä starttaa.

Mitään tiettyjä tavoitteita ei ole viikonlopun SM-kilpailuihin asetettu.

”On ollut niin paljon vaikeuksia, ettei olla hirvittävästi etukäteen mietitty mitään tavoitteita, vaan lähdetään hiihtämään ja katsotaan, miten menee. Jos menee hyvin, tulee lisää kisoja”, Pasanen kertoi.

SM-kisat kertovat paljon siitä, onko Hakolalla realistisia mahdollisuuksia yltää Planican MM-kisoihin. Edellisistä MM-kisoista Hakola saavutti Joni Mäen kanssa uransa vapaan parisprintin MM-hopeaa.

Planican kisoja ajatellen Hakola tarvitsee onnistumisia.

”Tampereella pitää hiihtää todella hyvin, että maailmancupiin Ranskaan tulee kutsu ja siellä sitten vielä hiihtää todella hyvin. Mutta vielä keltään ei ole ovia suljettu”, Pasanen sanoi valintatilanteesta yleisesti.

Hakola itse totesi aiemmin, ettei Planican MM-kisat ole hänelle mikään pakkomielle.

”Olen täysin sinut sen skenaarion kanssa, että jäisin valitsematta Planicaan. Ainoa tavoite on vielä joskus hiihtää lujaa”, hän sanoi joulukuussa.

SM-hiihdoissa on Hakolan ja Piipon lisäksi mukana suuri joukko Suomen kirkkaimpia hiihtotähtiä Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken johdolla. Kerttu Niskasta ei ladulla nähdä.

Kerttu Niskasen poisjäänti on poikkeuksellinen, sillä urheilusopimukset velvoittavat maajoukkuehiihtäjät SM-kisoihin. Varsinkin arvokisavuosina säännöstä voidaan toki poiketa.

”Kertulla on ollut tiivis kilpailukausi, ja Tour de Ski oli raskas rypistys. Se vaatii pikkuisen harjoittelutaukoa”, Pasanen totesi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut