Kamppailusäässä ja kamppailujäällä Narukerän kauden ensimmäinen tappio: ”Mieluummin sen ottaa nyt kuin finaalissa”

Narukerä koki Bandyliigan ensimmäisen tappionsa Mikkelissä. Kampparien Santeri Laitinen kuritti porilaisia hattutempulla.

Rasmus Arponen (40) lähtee Göteborgissa pelattaviin 19-vuotiaiden MM-kisoihin. Harjoitusleiri pidetään Porvoossa keskiviikkona.

14.1. 19:54

Kampparit–Narukerä 5–2 (2–1)

Mikkeli

Jääpallon Bandyliigan sarjakakkonen Narukerä koki kärkeen nousseen Kampparien vieraana kauden avaustappion Mikkelissä. Porilaisten ensimmäinen maali syntyi 2–5 (1–2) -tappiossa avausjaksolla Tomi Mustosen osuttua rangaistuslyönnistä.

Myöhemmin Kristian Paukkonen epäonnistui rankkarissa, mutta toisella jaksolla hän paikkasi mokaa kavennusmaalilla.

Näytti, että maalareista Mustonen olisi pitänyt kylkeään jo ennen peliä. Onko tässä perää ja oliko se syy laukojan vaihtamiseen?

”Varmaan joku isku on voinut tulla, mutta kaikki on ihan ok”, Narukerän päävalmentaja Tuomas Erkkilä muotoili.

”En uskonutkaan, että vetäisimme kautta tappioitta. Mieluummin sen ottaa nyt kuin finaalissa.”

Rangaistuslyönnit nousivat märässä kelissä isoon rooliin. Isäntien Santeri Laitinen iski kolmesta maalista kaksi rankkarista.

”Me emme saaneet paikoista maaleja, vaikka oli kulmia ja tilanteita. Vastustaja teki paremmalla prosentilla. Pelin hallinta vaihteli aika paljon, toisella jaksolla tuli pitkää palloa. Kumpikaan ei oikein hallinnut”, Rasmus Arponen mietti.

Onko kaksi rankkarimaalia liikaa yhteen peliin?

”Ei se liikaa ole. Kamppailujäällä ja kamppailusäällä sekä pitkää lyödessä voi tapahtua tällaisia juttuja.”

”Jää oli mandariinia, pallo pomppi lapojen yli, syötöt eivät olleet sellaisia kuin normaalisti. Sama se oli kummallekin”, Arponen kuittasi.

Narukerä on voittanut runkosarjan viimeksi kaudella 2004–2005. Silloin se päätyi ToPVin kanssa tasapisteisiin kummankin kerätessä 22 pelistä 18 voittoa ja tasapelin. Nyt Kerä on sarjataulukossa 19 pisteessä, Kampparit meni ohi 20 pisteeseen.

”Toki panoksena on kotietu, joten siinä mielessä sarjataulukkoa seurataan. Mutta yksi häviö ei maailmaa kaada. Toivottavasti seuraavat pelit kääntyvät meidän puolelle.”

Runkosarjan merkitys on pudotuspelejä miettiessä valtava. Loppuottelu järjestetään runkosarjassa parhaiten sijoittuneen finalistin kotikentällä, ja tapahtuma on kauden isoin rahasampo.

”Toki sitä kohti mennään ja sen takia pelataan, että saisimme tuollaisia urheiluhetkiä. Kaikki ajavat finaalia kohti, pelataan se missä vain. Mutta tässä pitää mennä myös peli kerrallaan.”

Narukerän pelit jatkuvat sunnuntaina Jyväskylässä JPS:ää vastaan. Se keikkuu sarjataulukossa neljäntenä kolmen pisteen päässä.

Porilaisten viimeiset vastustajat runkosarjassa ovat sarjakolmonen Veiterä sekä viiden kärjestä kauas jääneet HIFK ja Botnia.

Arponen saa jännittää runkosarjan voittotaistelun lisäksi ensi viikolla kansainvälisillä kentillä. Hänet valittiin ensi viikonloppuna Göteborgissa pelattaviin 19-vuotiaiden MM-kisoihin, joihin valmistautuminen alkaa Porvoon-leirillä keskiviikkona.

”Joukkue koostuu pelaajista, jotka eivät ole pelanneet keskenään, mutta Porvoossa hiotaan kuvioita. Ympäristö ja porukka ovat uusia, mutta joukkueesta ja kisoista on hyvä fiilis.”

Lajin mahtimaa Venäjä ei ole mukana sattuneista syistä.

”Toki se vie tasosta paljon pois, mutta maailman tilanne on mikä on.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut