Saga Vanninen valittiin jälleen Vuoden nuoreksi urheilijaksi – Peppi Konsteri tuli toiseksi ja Pihla Salonen yhdeksänneksi

Vannisen voitto tuli ylivoimaisella äänisaaliilla.

Saga Vanninen valittiin Vuoden nuoreksi urheilijaksi.

12.1. 18:41

Helsinki

Urheilutoimittajain Liitto äänesti Vuoden nuoreksi urheilijaksi 2022 moniottelija Saga Vannisen, 19. Vanninen oli Vuoden nuori urheilija myös vuonna 2021.

Vanninen uusi viime vuonna alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kultansa seitsenottelussa, ja aikuisten EM-kisoissa hän oli seitsenottelussa kymmenes. Sijoitus oli paras suomalaisurheilijalle EM-seitsenottelussa 28 vuoteen.

Vannisen voitto oli suorastaan ylivoimainen, sillä hän keräsi yli puolet enemmän pisteitä kuin toiseksi äänestyksessä sijoittunut Pori Giantsia edustava keilaaja Peppi Konsteri.

Vanninen sai äänestyksessä 1 032 pistettä ja ylivoimaisesti eniten ykkösääniä (160). Konsteri sai 465 pistettä ja 48 ykkössijaa. Kolmanneksi sijoittunut moukarinheittäjä Silja Kosonen sai 356 pistettä ja 35 ykkössijaa.

Porilainen judoka Pihla Salonen oli Vuoden nuori urheilija -äänestyksessä yhdeksäs. Hän sai 95 pistettä ja viisi ykkössijaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut