Harjavaltalainen Teemu Harju havittelee paikkaa dartsin kaikkein kovimpiin ja rahakkaimpiin kisoihin

Harju on kokenut Saksassa kaksi erittäin niukkaa tappiota.

Teemu Harju heittää tällä hetkellä Saksassa. Hän tavoittelee siellä osallistumisoikeutta maailman kovatasoisimpiin kisoihin.

10.1. 20:20

Darts on lajina kovassa nousussa Suomessa tällä hetkellä. Harrastajamäärät ja kiinnostus dartsia kohtaan kasvoi isosti vuodenvaihteessa lajin MM-kisojen aikana.

Tällä hetkellä Saksan Kalkarissa pelataan Professional Darts Corporationin karsintakisa, jossa parhaat heittäjät saavat osallistumisoikeuden lajin kaikkein rahakkaisiin turnauksiin maailmassa. Suomalaisia heittäjiä on mukana karsimassa yhteensä kuusi. Myös Englannissa järjestetään samaan aikaan vastaavanlainen kisa, mutta siellä suomalaisia ei ole mukana.

Saksasta yhteensä 27 heittäjää saa taskuunsa halutun ja himoitun osallistumiskortin.

Yksi kilpailussa mukana olevista on harjavaltalainen Teemu Harju, joka edustaa Suomessa seuratasolla laitilalaista Kukon Tikkaa.

Ensimmäisenä kisapäivänä Harju voitti belgialaisen Stefaan Henderyckin 5–2, mutta hävisi Saksan Lukas Wenigille niukasti 4–5.

Tiistaina Harju eteni 64 parhaan joukkoon, voittaen kolme ensimmäistä otteluaan. Neljännessä pelissä hän hävisi taas niukimmalla mahdollisella tavalla, nyt belgialaiselle Andy Baetensille lukemin 4–5.

Harju heittää varmuudella vielä ainakin keskiviikkona.

Lue lisää: Harjavaltalainen maajoukkuemies harjoittelee lastenhuoneessa – ”Se kun on ainakin varmaa, ettei olut tee kenestäkään parempaa heittäjää”

Alkukarsintavaihe kestää kolme päivää. Kunkin päivän kahdeksan parasta pääsee mukaan loppukarsintaan. Heidän lisäkseen heittäjiä pääsee loppukarsintaan turnauksessa saavutettujen pisteiden perusteella.

Loppukarsintavaihe kestää neljä päivää ja siellä jokaisen päivän voittaja saa käteensä osallistumiskortin. Lisäksi noin 10 parasta ei voittanutta heittäjää saa itselleen osallistumisoikeuden.

Harjun lisäksi kisailemassa ovat Suomesta esimerkiksi kokenut Marko Kantele, jolla oli taskussaan osallistumiskortti vuosina 2019–2020. Kantele eteni Saksassa tiistaina kahdeksan parhaan joukkoon, eli hän saa sen avulla paikan turnauksen loppukarsintaan.

Muut suomalaiset kisoissa ovat Jonas Masalin, Heikki Hyvönen, Paavo Myller ja Torbjörn Gustavsson.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut