Aseenkäsittely ampumapaikalla järkytti ampumahiihdon maailmancupissa: ”Katastrofi”

Belgialainen Thierry Langer käsitteli asettaan erikoisella tavalla ampumahiihtokisassa.

8.1. 20:26

Belgian viestiä sunnuntain sekaviestikisassa Sloveniassa vieneellä Thierry Langerilla oli aseensa kanssa suuria ongelmia toisella ammuntapaikalla.

Belgialainen vaihtoi ammuntapaikalla uuden lippaan, mutta ase ei silti toiminut. Langer oli hetkeä aiemmin kaatunut, joten piippuun oli ilmeisesti livahtanut lunta.

Niinpä Langer ryhtyi erikoisiin puhdistustoimenpiteisiin, jotka hätkähdyttivät Ylen selostamossa. Langer käänsi aseen piipun osoittamaan suoraan kasvojaan päin ja puhalsi sisään.

”Nyt puhalletaan vähän väärästä suunnasta tuonne”, Ylen asiantuntija Ville Kotikumpu sanoi suorassa lähetyksessä.

”Onneksi se lipas ei ollut paikoillaan, kun rupesi puhaltelemaan. Otti sen lippaan pois. Ei laittanut patruunaa piippuun ja sen jälkeen ruvennut puhaltelemaan piipun päästä. Siinä on vakava turvallisuusriski.”

Hetken päästä Langer myös rassasi piippua sauvallaan.

Ruotsalaisen SVT:n asiantuntija Björn Ferry oli belgialaisen tempauksesta järkyttynyt ja väläytteli jopa diskauksen mahdollisuutta.

”Tuo on ehdottomasti hengenvaarallista”, hän sanoi lähetyksessä Aftonbladetin mukaan.

”Piipulla ei voi osoittaa kasvoja kohti. Katastrofi”, hän sanoi.

Belgia tuli kilpailussa maaliin kymmenentenä.

Suomen joukkue sijoittui kilpailussa 15:nneksi. Joukkueessa kisasivat Jaakko Ranta, Olli Hiidensalo, Venla Lehtonen ja Nastassia Kinnunen.

Ampumapaikoilla 11 varapatruunaa käyttänyt Suomi hävisi Pokljukassa sekaviestin voittaneelle Ranskalle viisi minuuttia ja 39 sekuntia. Kilpailussa toinen oli Italia ja kolmas Ruotsi.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut