Loistavasti aloittanut Vampula kadotti punaisen langan kesken pelin – Valmentaja ei löytänyt keinoja kurssin kääntämiseen: "Turhauttavaa”

Mestariehdokkaisiin lukeutuva LP Kangasala haki Huittisista 3–1-vierasvoiton.

Ei riittänyt. Kristiana Petrova (vas.) ja Vanessa Jarman panivat kaiken likoon, mutta Kangasala oli tällä kertaa parempi.

8.1. 21:38

LP-Vampulan liigajoukkue aloitti vuoden 2023 ensimmäisen kotiottelunsa todella vahvasti.

Huittislaisjoukkue pehmitti vahvimpiin mestariehdokkaisiin lukeutuvan LP Kangasalan täysin ensimmäisessä erässä ja toista erää reippaasti vielä tilanteessa 14–9.

Sillä hetkellä kukaan ei osannut aavistaa, että kaikki muuttuu parissa minuutissa.

Mutta niin vain kävi: Kangasala otti kuskin paikan Roosa Heikkiniemen syöttövuorolla – eikä luopunut tahtipuikosta sen koommin.

Kangasala vyöryi 3–1 (19–25, 25–20, 25–20, 25–18) -vierasvoittoon. Etukäteen odotettiin juuri tämänsuuntaista tulosta, mutta kotijoukkueen toiveet nousivat ymmärrettävästi kattoon vahvan startin jälkeen.

”Jäimme avauserässä täysin jalkoihin kotijoukkueen syöttöjen edessä”, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen myönsi.

Sama näkyy tilastoista. Vampulan ässät jäivät kolmeen, mutta Kangasalan onneton vastaanottoprosentti (11) kertoo olennaisin pelin alusta. Vieraiden vastaanottajat eivät saaneet minkäänlaista otetta vastapuolen aloituksista.

Kangasalan nostopeli ei ollut kovin kummoista toisessakaan erässä, mutta se riitti tahtipuikon nappaamiseen Vampulan palattua ”normaalille” tasolle. Hurja alkurynnäkkö ei kertonut täyttä totuutta joukkueen nykytasosta.

Vampula petrasi tuntuvasti muutaman päivän takaisesta Kuusamon-kyykkäyksestä. Siihen löytyi kaksi loogista syytä: Pallo-Karhut on liigan kovin kotijoukkue ja huittislaisjoukkue oli vielä matkassa ilman Iveta Stanchulovaa.

Nyt pelikuntoon toipunut bulgarialaislaituri oli taas kokoonpanossa.

Tämä lisäsi luonnostaan Vampulan verkkovoimaa, mutta Stanchulovan saldo (10/-1) kertoo olennaisimman. Hän ei ole vieläkään täydessä kunnossa.

Vampulan kanadalaisvahvistus Vanessa Jarman kuuluu liigakauden parhaisiin löytöihin. Suuresta tuntemattomuudesta tullut sentteri on petrannut otteitansa koko ajan noussut kiistattomasti sarjan eliittiin.

Nyt Jarman naulasi pöytään hurjat lukemat 18/+16.

”Ei hassumpaa, vaikka torjuntoja tuli vain kaksi”, Jarman heitti.

Kristiana Petrova hoiti vastaanoton tutulla varmuudella, mutta hyökkäyspeli tuotti ongelmia Kangasalan kovaa torjuntaa vastaan. Petrova pystyi tappamaan saamistaan passeista vain joka neljännen.

”Pelasimme puolitoista erää hyvin, mutta se ei riitä mihinkään Kangasalan tasoista joukkuetta vastaan. Kun kadotimme punaisen langan, emme löytäneet päätä enää uudestaan. Oli turhauttavaa, kun emme päässeet omalle tasollemme”, Vampulan valmentaja Ziga Kos manasi.

Kangasala löysi kaipaamansa lisävirran vaihtopenkiltä. Etenkin Viivi Pyhäjärvi tuli loistavasti sisään. Laituri kirjasi lopulta komean saldon 17/+10.

Suoritus oli erinomainen taustaan nähden. Pyhäjärvi on ollut sairastuvalla viime keväästä lähtien. Huittisten peli oli hänelle vasta toinen jalkavamman jälkeen. Ensituntuma tuli kevätkauden avanneessa pelissä Puijo Wolleyta vastaan.

Vampulasta tuttu sentteri Laura Laukkanen onnistui erinomaisesti, kuten lukemista 12/+12 voi päätellä. Vampula törmäsi peräti seitsemän kertaa hänen käsiinsä.

Kentällä piipahti myös toinen ex-Vampula Iina Andrikopoulou. Koronan jälkioireista kärsinyt hakkuri on edelleen toipilas keväisen sairastumisensa jäljiltä, mutta tunnelin päässä vilkkuu jo auringonsäteitä.

Vampulan liigaurakka jatkuu 18. tammikuuta kotiottelulla LP Viestiä vastaan.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut