Lapualaistamma yllätti pelikansan Porissa

Toto75 palautti 12 833 euroa.

Markus Takaluoman ohjastama lapualaistamma Ambriel järjesti suuryllätyksen voiittaessaan Toto75:n kolmannen kohteen. Voittajakerroin oli 34,97 ja peliprosentit 0,8.

7.1. 17:53

Pori

Lapuan lakeuksilta Porin Toto75-raveihin tullut Markus Takaluoman ohjastama Ambriel voitti suuryllättäjänä Toto75:n kolmannen kohteen.

Ainoastaan 0,8 prosenttia pelattu lapualaistamma ravasi kolmannessa ulkoparissa, josta se kiri 16-aikaisessa lopetuksessa kolmatta rataa pitkin varmaan voittoon. Ykkössija oli kahdeksanvuotiaan tamman kuudes. Edellisen kerran se voitti toukokuussa vuonna 2021.

60-vuotias Takaluoma otti puolestaan uransa 23:nnen voiton.

"Tamma oli hyvä edellisessä Seinäjoen startissa, joten ei voitto niin kovin suurena yllätyksenä tullut. Saimme hyvän selkäjuoksun suosikkien takana, mistä tamma kiri iloisesti varmaan voittoon. Tokihan tällainen voitto tuntuu tosi mahtavalta. Jatkossa ajetaan startti kerrallaan", Takaluoma kertoi voittajahaastattelussa.

Toto75 alkoi kolmossuosikin voitolla, kun toisessa ulkoparissa ravannut nurmijärveläisruuna God To Goo kiri 13-aikaisessa lopetuksessa niukkaan voittoon. Kari Venäläisen ohjastama hevonen ansaitsi voitollaan 4 000 euroa. 54 vuotiaalle hollolalaiselle voitto oli ohjastajauran 993:s.

Kakkoskohteessa saatiin voittajaksi Ari Moilasen ohjastama lähdön niukka suosikki Stonecapes Violet. 4-vuotias tamma starttasi takarivistä, mutta se ei ollut voiton esteenä.

"Saimme matkalla hyviä vetoapuja. Tamma kiri loppusuoralla helposti varmaan voittoon. Kaikki ei ollut edes pelissä, joten varoja parempaan jäi", Moilanen totesi.

Suosikkivoittaja saatiin neljänteen kohteeseen, kun ykkösenä maalipaalun ohitti Santtu Raitalan käskyttämä 6-vuotias seinäjokelaisori Mandela Zon.

Suosikkien laukattua viidennen kohteen voitti kolmossuosikki, sastamalalaisen Martti Hämäläisen valmentama ja Jarmo Saarelan ohjastama Pate Pollea. Porilaisen Jouni Myllyharjun valmentama Tuli Uljas oli kolmas.

Kun Got To Goon, Stonecapes Violetin, Ambrielin, Mandela Zonin ja Pate Pollean lisäksi Toto75-voittajia olivat Hotlinki ja Hierro Boko pääsivät oikein veikanneet 12 833 euron lunastukseen.

Ennen ravien alkua ajetun ponilähdön voitti Eerika Koskenvaltan ohjastama Aarteen Ritari. Ykkössija oli viime vuonna 58 voittoa ponilähdöissä ohjastaneelle 15-vuotiaalle seinäjokelaisnuorukaiselle uran sadas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut