Nuori porilaisvahti siirtyy MuSasta ulkomaille – viikko-ohjelmassa jalkapalloa ja 16 tuntia ruotsinkielen opetusta

Mikael Ojanen aloittaa maanantaina GIF Sundsvallin akatemiassa.

7.1. 15:37

Pori

Porilainen maalivahtilupaus Mikael Ojanen siirtyy Musan Salamasta Ruotsiin GIF Sundsvalliin.

Vasta 15-vuotias Ojanen kävi viime kesänä ruotsalaisseuran akatemiassa näytillä. Hän harjoitteli viikon Sundsvallin alle 17-vuotiaiden joukkueen kanssa. Testijakson jälkeen Sundsvall halusikin ottaa Ojasen akatemiaansa.

”Sundsvallissa harjoitteluolot ovat todella hyvät ja akatemiajoukkueilla on hyvin ammattitaitoinen valmennus. Ajatuksena on, että harjoittelen alle 17-vuotiaiden joukkueen kanssa talven ja kauden aikana pelaan alle 16–17-vuotiaiden Allsvenskania”, Ojanen kertoi MuSan tiedotteessa.

Ojanen aloittaa Sundsvallin akatemiassa maanantaina. Samalla hän aloittaa opinnot paikallisen yläasteen yhdeksännellä luokalla, jossa on räätälöity Ojaselle 16 tuntia viikossa ruotsinkielen opetusta. Jalkapallossa ohjelmaan kuuluvat päivittäiset aamu- ja iltaharjoitukset. Lisäksi hän jatkaa Porissa Winnovalla aloittamiaan ammatillisia opintojaan etänä.

Viime kaudella Ojanen kuului jo MuSan edustusjoukkueen rinkiin. Myös MuSa ja GIF Sundsvall löysivät yhteisymmärryksen Ojasen siirron yksityiskohdista.

MuSan tiedotteen mukaan lähtökohtana oli edustaa nuorukaisen ammattilaisuuspyrkimyksiä ja unelmia. MuSan mukaan seura saattaa jatkossa tehdä muutakin yhteistyötä Sundsvallin kanssa.

"Kansainvälinen siirto on merkittävä MuSan kaltaiselle kasvattajaseuralle tai yleensä kenelle tahansa suomalaiselle seuralle. Se osoittaa, että työ ja panokset pelaajakehitykseen kantavat hedelmää”, MuSan toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi totesi tiedotteessa.

”Se on osoitus pienille pelaajillemme, että seuramme luoma malli kehittää pelaajaa ja luo mahdollisuuksia aina ulkomaansiirtoja myöden. Viime kesänä meillä oli vireillä myös toinen kansainvälinen siirto, mutta se kariutui loppumetreillä harmillisesti.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut